STIPENDIJE Za 50 ivanečkih stipendista ugovori o stipendiranju stižu elektroničkom poštom Foto: Ilustracija/Grad Ivanec

STIPENDIJE Za 50 ivanečkih stipendista ugovori o stipendiranju stižu elektroničkom poštom

VV | 18.12.2020. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Grad Ivanec objavio je konačnu odluku o dodjeli studentskih stipendija za aktualnu akademsku godinu. S obzirom na to da je nekoliko studenata u međuvremenu odustalo od gradske stipendije jer su ostvarili pravo na županijsku, "crta“ na listi se pomaknula pa su tako stipendije dobila još četiri studenta (temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju).

- U slučaju da studenti s gradske liste ostvare pravo na državnu stipendiju čiji rezultati koje još nisu objavljeni, bit će još studenata koji će dobiti stipendije - najavljuju iz Grada Ivanca.

U aktualnoj akademskoj godini Grad Ivanec stipendirat će ukupno 50 studenata. Od toga će 36 stipendija primati studenti temeljem socijalnog statusa i uspjeha na studiju, a dvije nove stipendije dodijeljene su za deficitarna zanimanja mag. fizike i građevinarstva. Osim toga, Grad Ivanec temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja nastavlja i dalje stipendirati još 12 studenata iz prošlih godina.

Stipendije koje se dodjeljuju temeljem socijalnih prilika i uspjeha u školovanju iznose 600 kuna, a od 1. siječnja 2021. godine povećavaju na 700 kuna. Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja primaju 800 kuna stipendije.

Zbog epidemije koronavirusa ove godine neće biti svečanosti potpisivanja ugovora, pa će studentima ugovori o stipendiranju biti poslani e-mailom.

Označeno u