Radionice i izložba u sklopu 5. amaterskog filmskog festivala na njemačkom jeziku

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.10.2017. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Petrijanec krajem će tjedna biti domaćin 5. PAFF-a, odnosno Petrijanec Amateur Film Festivala koji će se održavati u petak i subotu, 27. i 28. listopada u prostorijama Osnovne škole Petrijanec te kinu Gaj u Varaždinu.

Festival je osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a cilj je festivala promocija njemačkog jezika i kulture. Svi filmovi koji će se prikazivani na festivalu snimljeni su na njemačkom jeziku te je Festival od prošle godine osim revijalnog dobio i edukativni karakter.

U petak 27. listopada u OŠ Petrijanec održavat će se radionice za učitelje, a u subotu 28. listopada za učenike. Učenici će, također, sudjelovati na izložbi starih plakata hrvatskih filmova i uživati u besplatnoj projekciji filma „Tajna starog tavana“ u kinu Gaj u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine.

Na festival se ove godine prijavilo ukupno 11 škola iz Varaždinske županije te tri škole iz grada Zagreba pa će uz domaćine sudjelovati i OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 4.OŠ Varaždin, 6.OŠ Varaždin, OŠ Sračinec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica, OŠ Kajzerica.

Drugi dan festivala, u subotu 28. listopada, nakon radionica za učenike koje će voditi mladi, domaći robotičar Valentino Jovan, učenici će posjetiti prvu školsku televiziju na Elektrostrojarskoj školi i upoznati se s njezinim radom.

Inače, projekcije svojih filmova koje su snimali tijekom prošle školske godine bit će prikazane u kinu Gaj. Učenici su sa svojim mentorima pripremili 13 filmova pa će se moći uživati u različitim žanrovima, temama, tehnikama snimanja filmova kojima su učenici prikazali zavidnu razinu poznavanja njemačkog jezika, filmskih trikova, ali i ogromnu količinu mašte i kreativnosti koje su ovogodišnjim filmskim uratcima dale posebnu draž.

Veseli činjenica da PAFF polako postaje tradicija te se u OŠ Petrijanec raduju idućem izdanju festivala za kojeg već sad imaju prijave te se zahvaljuju vjernim pokroviteljima Općini Petrijanec, EKULT –u te Kinu Gaj - poručuju iz škole.

Programska shema:
27. listopada – OŠ Petrijanec/kino Gaj
16:30 okupljanje sudionika i otvaranje festivala
17:00 – 19.30. - radionice za učitelje u OŠ Petrijanec
- izložba starih filmskih plakata u predvorju kina Gaj
-filmska večer zu film „Tajna starog tavana“
28. listopada – OŠ Petrijanec/ Kino Gaj
9:00 – 11:30 radionice za učenike
12:00 – 12.45 posjet Elektorstrojarskoj školi i upoznavanje s 1.školskom televizijom
13:00 – projekcije filmskih uradaka u kinu Gaj
14:30 - zatvaranje festivala

Označeno u