Projekt I. OŠ Varaždin "Nauči me igrati" najbolje ocijenjen među 40-ak projekata u Hrvatskoj Foto: ilustracija / Pixabay

Projekt I. OŠ Varaždin "Nauči me igrati" najbolje ocijenjen među 40-ak projekata u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 12.9.2018. u 20:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Erasmus projekt I. OŠ Varaždin "Igrifikacijom do boljih rezultata - nauči me igrati", u kategoriji projekata "Ključne aktivnosti 2 – Školska partnerstva" ostvario je 95 od ukupno 100 bodova te se našao na prvom mjestu od ukupno 40-ak prijavljenih projekata iz Hrvatske.

Projekt vrijedan 89.280 eura trajat će dvije godine, a osim I. OŠ Varaždin koja je nositelj projekta, u njemu će sudjelovati učenici i učitelji OŠ Bistrice ob Sotli iz Slovenije i CEIP Bernardino Perez iz Španjolske.

- U sklopu projektnih aktivnosti učenici će zajedno sa svojim učiteljima-mentorima izrađivati edukativne igre koje će obuhvaćati sadržaje iz povijesti, geografije i kulture naše zemlje, dok će se tijekom mobilnosti upoznati s povijesnim i kulturološkim znamenitostima Slovenije i Španjolske - ističe koordinatorica projekta dr.sc. Tea Pavičić Zajec, uz koju projektni tim čine učitelj povijesti Valerije Tomašković, učiteljica geografije Dušanka Narančić, učiteljica likovne kulture Dina Zebec, učiteljica hrvatskog jezika Ružica Gregurić te učiteljice razredne nastave Sonja Tušek Podobnik i Adriana Držaić. Provođenje i tijek svih aktivnosti u sklopu projekta pratit će ravnateljica škole Karmen Hans Jalšovec.