Proglašeni pobjednici FOI-jevog programerskog natjecanja "Ready, steady, code!" Foto: FOI

Proglašeni pobjednici FOI-jevog programerskog natjecanja "Ready, steady, code!"

Varaždinske vijesti | 1.12.2016. u 12:13h | Objavljeno u Društvo

U prostorima Prve gimnazije Varaždin u subotu 26. studenoga uspješno je, treću godinu zaredom, održan "Ready, steady, code!" - programersko natjecanje u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtke Asseco SEE iz Zagreba.

Ready, steady, code! je studentsko natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Ukupno se natjecalo čak 14 timova s ukupno 64 natjecatelja iz četiri zemlje - osim iz Hrvatske, bilo je natjecatelja iz Litve, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Samo natjecanje trajalo je 24 sata tijekom kojih su natjecatelji rješavali zadani problem, nakon čega su svoje rješenje prezentirali stručnom žiriju koji se sastojao od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je izrada aplikacije za kviz (u stilu Pub kvizova koji se održavaju po Hrvatskoj). Ukupan fond nagrada iznosio je 20.000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10.000 kn, za 2. mjesto 6.000 kn, a za 3. mjesto 4.000 kn).

Prvo mjesto (nagrada 10.000kn i poklon bon od paintball centra Accredo) osvojio je tim ["hip", "hip"]: Ivan Oršolić, Antonio Lopac, Alen Martinčević i Leo Siniša Radošić. Drugo mjesto i nagradu od 6.000 kuna te poklon bon "Accredp" osvojio je tim "minimun niminuna": Danijel Vincijanović, Leon Palaić, Hrvoje Bradvica i Hrvoje Hrvoić, dok je natjecanje na trećem mjestu završio tim "time is money" (Luka Marčec, Tino Balint, Dean Jakovljević, Igor Rinkovec), uz nagradu 4.000 kuna i poklon bon "Accredo".

Od ove godine "Ready, steady, code!" natjecanje je službeno član "Major League Hacking" i kao takvo je prvo u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

 

Galerija slika