Podržite projekt Varaždinske županije u izboru za „Najbolji EU projekt 2020.“

LL | 23.9.2020. u 14:55h | Objavljeno u Društvo

Šezdesetak učenika romske nacionalne manjine iz osnovnih škola u Ludbregu, Petrijancu i Cestici od školske godine 2018./2019. ima osiguran produženi boravak tijekom kojeg dodatno uče hrvatski jezik, koji im nije materinji, imaju pomoć kod rješavanja zadaća i savladavanja gradiva. Uz to stječu i zdrave prehrambene navike kroz osiguran topli obrok u školi, čime se ojačala njihova integracija u školsku i roditeljsku zajednicu na razini općina i Županije.

Dio je to rezultata projekta „Uključivanje učenika pripadnika romske nacionalne manjine s područja Varaždinske županije u odgojno-obrazovni sustav“ koji je ušao u drugi krug izbora za najbolji EU PROJEKT u 2020. godini.

U tijeku je glasanje za najbolji EU projekt u Hrvatskoj kojim se želi se povećati razina osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja uspješnih lokalnih EU projekata.

Trenutno je u provedbi drugi krug izbora koji traje do 1. listopada, a žiri bira pobjednike u četiri kategorije: Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos znanosti i inovacijama te Doprinos poduzetništvu.

Iz Varaždinske županije pozivaju da svojim glasom on-line https://novac.jutarnji.hr/euprojekt2020/glasaj-za-najbolji-eu-projekt-u-hrvatskoj-2020/10480777/ podržite ovaj projekt.

Označeno u