OŠ Ludbreg kroz Erasmus projekt uključena u ekološko obrazovanje Foto: Grad Ludbreg

OŠ Ludbreg kroz Erasmus projekt uključena u ekološko obrazovanje

Varaždinske vijesti | 31.7.2018. u 16:11h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Ludbreg bila je domaćin kratkoročnog treninga članova projektnog tima održanog u sklopu projekta "Two and a half minutes to midnight". Riječ je o projektu odobrenom u okviru programa ERASMUS+. Na projektu sudjeluje ukupno devet partnera, a vodeći partner je Grad Peshtera iz Bugarske.

Glavni cilj projekta je povećanje kompetencija i vještina učiteljica i učenika osnovnih škola za bolje razumijevanje problema klimatskih promjena te da se bave s tim problemom korištenjem obnovljivih izvora energije izvan učionica, kao i razvoj vještina i razmišljanja o predviđanju klimatskih promjena, poticanjem kritičkog razmišljanja o glavnim uzrocima ovog prirodnog fenomena.

- Ovo je zanimljiv Erasmusov projekt, posebno nam je drago što je uključena i naša osnovna škola koja je zajedno sa školama partnerima iz Bugarske i Makedonije u fazi izrade kurikuluma za ekološko obrazovanje, odnosno za osvješćivanje naših učenika o važnosti brige o planetu Zemlji. Vjerujem da će i ovaj boravak u Ludbregu biti jako plodonosan i koristan i da će kao rezultat projekta izaći taj kurikulum koji će omogućiti da naša djeca bolje čuvaju prirodu, bolje razumiju procese u prirodi i da se odgovornije ponašaju prema onome što ostavljamo onima koji dolaze poslije nas – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ovaj projekt povezuje obrazovne institucije, vrtiće, škole, ali i organizacije koje se bave zaštitom okoliša te gradove.

- Nastavit ćemo surađivati i poslije projekta u temama vezanim za obrazovanje, istraživanje inovacijskih aktivnosti i nadamo se kako ćemo nastaviti naše dobro i djelotvorno surađivanje u budućnosti – dodao je Georgi Simeonov iz Regionalne energetske agencije Pazardjik.