OŠ Breznički Hum: 50 učenika iz 15 područja ostvarilo zavidne rezultate na natjecanjima Foto: OŠ Breznički Hum

OŠ Breznički Hum: 50 učenika iz 15 područja ostvarilo zavidne rezultate na natjecanjima

| 19.11.2017. u 17:48h | Objavljeno u Društvo

Školska godina 2016. na 2017. ostat će upamćena u Osnovnoj školi Breznički Hum po nikad boljim rezultatima na natjecanjima. Naime, njihovi su učenici i mentori bili uspješni sudionici čak četiriju državnih natjecanja i to iz informatike, matematike, fizike i njemačkog jezika. Učenici koji su ostvarili tako velike uspjehe su braća Tukač, Emanuel i Sebastian.

Uspješna braća Tukač

- Kao županijski prvak, Emanuel je u pratnji mentorice Marije Dijačić sudjelovao na državnom Natjecanju iz matematike u Primoštenu, gdje je osvojio izvrsno 3. mjesto. Izborio je pravo sudjelovanja i na državnom Natjecanju iz informatike, također u Primoštenu, gdje je u pratnji mentorice Ljiljane Inkret-Martinčević osvojio 5. mjesto. Sebastian Tukač, danas već srednjoškolac, najprije se natjecao na državnom Natjecanju iz njemačkog jezika u Sv. Martinu na Muri gdje je zauzeo 4. mjesto. Za natjecanje ga je pripremala mentorica Vlatka Copak. Kasnije je uspješan bio i na državnom Natjecanju iz fizike u Vinkovcima, kamo ga je pratila mentorica Nataša Gotal - s ponosom ističe ravnateljica Osnovne škole Breznički Hum, Vesna Ivančan.

Naime, uspjesi braće Tukač ponos su i veselje čitave škole, a posebno njihovih mentorica koje ističu kako uspjesi nisu stigli “preko noći”. Upravo suprotno, rezultati su to sustavnog rada u školi, ali i svakodnevnog samostalnog rada i pripremanja kod kuće. Uz braću Tukač, na ovogodišnjim natjecanjima sudjelovalo je, pojedinačno ili timski, 50 učenika iz 15 područja, od kojih su se na županijsku razinu plasirali: Sven Tomašek – županijski prvak iz informatike, Tea Kranjec – prošlogodišnja rekorderka sa pet županijskih natjecanja, Mihael Horvat, Karlo Grošinić, Karla Brlečić, Nives Mrazović, Marija Štefec, Marija Gradinšćak, Lea Andrašek, Kristina Horvat, Lana Tukač, Teo Božurić, August Kuzmić i Monika Sekovanić. Njihovi mentori bili su Ljiljana Inkret-Martinčević, Vesna Pucak, Vlatka Copak, Ivana Nogić, Marija Zrinka Sokač, Ana Derdić, Spomenka Kos, Zlatko Rusan i Marko Grill.

Uspjesi ostalih učenika

Od ostalih natjecanja vrijedi istaknuti zlato Emanuela Tukača na Festivalu matematike u Varaždinu, gdje je sudjelovalo čak 44 učenika ove škole, a mentorica im je bila Marija Dijačić te nastup učenice Monike Sekovanić na 37. „Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić“ u Sv. Ivanu Zelini kojoj je mentorica bila Vesna Pucak. Spomenimo i sportaše koji su se na međuopćinskoj razini uspješno natjecali u futsalu osvojivši 3. mjesto. Posebno veseli okupljanje ženske futsal ekipe koja je već na svom prvom natjecanju pokazala veliki potencijal, stoga mentor Nedeljko Ravić vjeruje da pravi rezultati tek slijede.

Uspješna prezentacija rada škole ostvarena je i na Europskom danu jezika u Varaždinu čije je aktivnosti osmislila učiteljica Danijela Ivančan Bosilj te na Županijskoj smotri „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“ u Varaždinu gdje su učenice Antonija Tomašković i Melani Brckan, uz pomoć učiteljica Danijele Ivančan Bosilj, Olge Slunjski i Dijane Golubić, predstavile temu „Naš kruh i plodovi voćnjaka“.

Da odlični rezultati zaslužuju i nagradu, dobro zna ravnateljica Vesna Ivančan koja je na kraju nastavne godine najuspješnije natjecatelje i njihove mentore nagradila izletom u Karlovac, dok su se učitelji sami odlučili nagraditi terenskom nastavom u Bratislavi povodom Dana učitelja. Ove školske godine odrađeno je već puno uspješnih satova, zanimljivih projekata i tematskih odana, od kojih vrijedi izdvojiti Europski dan jezika u školi, Dan kruha u školi, Dan kravate te druženje s roniocima iz KPA „Drava“ na satu Njemačkog jezika.

- U suradnji s MZOS i Ministarstvom kulture, našoj je školi odobreno provođenje projekta „Ruksak pun kulture“ u našoj školi čime bi učenici trebali biti obogaćeni brojnim kulturno-umjetničkim sadržajima - među ostalim je spomenula ravnateljica Ivančan.

Hvalevrijedne aktivnosti

Dodala je i da kao Eko-škola, ove školske godine željno iščekuju dobivanje srebrnog statusa X. generacije Međunarodnih eko škola, što planiraju svečano obilježiti na Danu škole koji se obilježava 30. svibnja. Tada je u planu i prezentacija školskog eko-projekta pod nazivom „Izrada digitalne zbirke ukrasnog bilja našeg školskog vrta“.

Uz brojne edukativne i ekološke projekte, u kurikulumu škole važno mjesto zauzimaju humanitarni projekti, poput projekta „Za djecu Vukovara“ u sklopu kojega već osmu godinu zaredom učenici ove škole sakupljaju sredstva za dvije vukovarske udruge s djecom s teškoćama u razvoju. Da dobrota ne poznaje granice, svjedoči sudjelovanje u projektu „Kumstvo“ zahvaljujući kojem je škola svom afričkom kumčetu Ceciliji omogućila bezbrižan završetak školovanja.
Kako je na kraju zaključila ravnateljica, u skladu s novim trendovima poučavanja, ali i poštujući tradiciju, nastojat će i dalje biti uspješna škola, na zadovoljstvo učenika, roditelja, učitelja i lokalne zajednice.

Označeno u