Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije Foto: Ilustracija

Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 22.10.2019. u 15:59h | Objavljeno u Društvo

Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2019./20. objavljen je danas, 22. listopada.

Stipendije se dodjeljuju za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju: za magistre elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, engleskog jezika, za doktore medicine te za učenike poljoprivrednih smjerova od 1. do 4. razreda srednjih škola „Arboretum OpekaMarčan i Srednje škole Ludbreg.

Pravo na stipendije imaju i nadareni studenti koji studiraju na sveučilišnim i stručnim studijima te izuzetno nadareni studenti iz pojedinih područja umjetnosti. Uz to, stipendije se dodjeljuju za studente i učenike loših socio-ekonomskih prilika koji studiraju na sveučilišnim ili stručnim studijima.

Mjesečni iznos stipendija za učenike iznosi 300 kuna, a za studente 700 kuna. Za svaku grupu stipendija bit će utvrđena posebna lista reda prvenstva.

Rok za podnošenje prijava je 6. studenoga 2019. godine, a prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem dostavljaju na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije.

Uvjeti te dokumenti za prijavu dostupni su u natječaju koji je objavljen na internetskim stranicama Varaždinske županije:https://bit.ly/2MZCQIM