Članovima udruge Mladi za Marof ovo je već treći projekt u sklopu programa Erasmus+ Foto: Udruga MZM

Novomarofska udruga Mladi za Marof provodi novi Erasmus+ projekt

I.D./Varaždinske vijesti | 27.11.2016. u 10:17h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Mladi za Marof" u Novom Marofu će od 3. do 11. prosinca biti domaćin međunarodnog osposobljavanja za osobe koje rade s mladima pod nazivom "EU goes with innovative social entrepreneurship led by youth" ili skraćeno "EU goes WISELY".

Ovaj projekt na temu društvenog poduzetništva financiran je kroz EU program Erasmus+, a u Novom Marofu okupit će 30 sudionika iz čak 10 zemalja: Češke, Grčke, Hrvatske, Litve, Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije i Španjolske.

Tijekom sedmodnevnog osposobljavanja voditelji mladih će zajedno s trenerima razvijati znanja i vještine u području društvenog poduzetništva. Neke od tih vještina su donošenje odluka, kreativnost i inovacija, komunikacijske i prezentacijske vještine te timski rad. Radit će na konkretnim poduzetničkim idejama s ciljem razvijanja samozapošljavanja. Sudionici iz različitih europskih zemalja moći će tako razmijeniti različita iskustva, u cilju umrežavanja mladih, interkulturalnog dijaloga te neformalnog učenja. Sudionici će također imati prilike posjetiti lokalne primjere društvenog poduzetništva u Čakovcu i Varaždinu.

Članovima udruge Mladi za Marof ovo je već treći ovakav projekt u sklopu ovog EU programa Erasmus+: Youth in Action. Prvi je bio razmjena mladih "Yia-Yeah", održana 2011., a prošle godine u travnju održan je također trening "New Era - New entrepreneurs in Rural Areas".