Na Sveučilištu Sjever promovirano novih 271 prvostupnika i prvostupnica

M.P./Varaždinske vijesti | 15.12.2017. u 14:18h | Objavljeno u Društvo

U Sveučilišnom centru Varaždin danas je održana svečana promocija čak 271 prvostupnika i prvostupnica odjela Elektrotehnike, Graditeljstva, Multimedije, oblikovanja i primjene, Strojarstva, Sestrinstva te Tehničke i gospodarske logistike Sveučilišta Sjever.

Izv. prof. dr.sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove te pročelnik Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, istaknuo je kako su prvostupnici zasigurno spremni za tržište rada.

- Oni su kao prvostupnici s našim stručnim obrazovanjem na Sveučilištu Sjever sigurno spremni za onaj oblik rada za koji su stekli komepetencije i vještine na ovom stupnju obrazovanja - poručio je Kozina.

Ujedno je najavio i otvaranje novih diplomskih studijskih programa na Sveučilištu Sjever.

- Dakle, radi se o dizanju vertikale na postojeće studije jer je ovo preddiplomski stručni studij. Mi sada ispunjavamo našu sveučilišnu obvezu da sve studije podignemo na akademsku razinu, odnosno da pokrenemo diplomske studije - najavio je Kozina koji je inače u pozdravnom govoru prvostupnicima i prvostupnicama čestitao na postignutom uspjehu i zaželio im mnogo sreće u daljnjem radu.

Među njima je i Snježana Gorišek iz Pregrade koja je na Sveučilištu Sjever, po završetku trogodišnjeg preddipplomskog stručnog studija sestrinstva, stekla titulu prvostupnika sestrinstva – bacc. med. techn.

- Bilo mi je naporno uskladiti posao, obitelj i fakultet, no uspjela sam i sada sam, temeljem diplome, napredovala u struci i postala glavna sestra u staračkom domu u kojem radim - kazala nam je Snježana.

Označeno u