Na međunarodnoj izložbi u Finskoj nagrađeni radovi vrtićaraca iz Varaždina Foto: Dječji vrtić Varaždin

Na međunarodnoj izložbi u Finskoj nagrađeni radovi vrtićaraca iz Varaždina

Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 12:14h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić Varaždin prijavio se na natječaj povodom 16. Međunarodne izložbe djece i mladih, vezano uz 100. obljetnicu neovisnosti Republike Finske. Tema izložbe je "Zajedno", odnosno djeca i mladi kao prijatelji.

"Art Centre for Children and Young People" zaprimio je 6.800 radova iz 66 zemalja svijeta, a žiri sastavljen od profesionalnih umjetnika i profesora umjetnosti nagradio je 670 radova koji su izloženi u Art Centru. Izložba traje od 4. listopada 2017. do 19. siječnja 2018. godine.

Među nagrađenim radovima, 18 radova je iz Republike Hrvatske, a dva rada su iz Dječjeg vrtića Varaždin – Trakošćanska. Riječ je o radovima "Vožnja biciklom" (Mia Panić, 7 godina) i "Igra kockama" (Niko Šoprek Ptiček, 7 godina).

Dodajmo kako će, povodom proslave 70. rođendana Dječjeg vrtića Varaždin, u prostorijama Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin, u Kuli stražarnici varaždinskoga Staroga grada (Šetalište J. J. Strossmayera 3), biti postavljena izložba radova djece Dječjeg vrtića Varaždin pod nazivom "Sretna Djeca".

Svečanost otvorenja održat će se 3. studenoga u 18 sati, a iz DV Varaždin pozivaju sve zainteresirane građanke i građane grada Varaždina te sve dobronamjernike da se odazovu na svečanost otvorenja.