Na Interliberu održana završna svečanost petog ciklusa Tuluma s(l)ova Foto: OŠ Ivanec

Na Interliberu održana završna svečanost petog ciklusa Tuluma s(l)ova

V.M./Varaždinske vijesti | 15.11.2016. u 18:42h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Sajma knjiga i učila Interliber i ove je godine održana Završna svečanost 5. ciklusa Tuluma s(l)ova, projekta poticanja čitanja naglas iz užitka na kojoj su proglašene tri najbolje školske knjižnice projekta.

U organizaciji OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara na pozornici šestog paviljona Zagrebačkog velesajma održana je završnica 5. ciklusa Tuluma s(l)ova. U tom je ciklusu sudjelovao najveći broj školskih knjižnica do sada, njih 42. Na svečanosti su proglašene tri najuspješnije knjižnice projekta.

Najbolji su ponovno „tulumaši“ školske knjižnice Industrijske i obrtničke škole Sisak, drugi su bili "prvašići", budući su se tek u 5. ciklusu priključili projektu, iz knjižnice OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gore, a treći učenici Srednje gospodarske škole Križevci.

Tulum s(l)ova traje već šestu godinu zahvaljujući entuzijazmu školskih knjižničara, učitelja i učenika diljem Hrvatske. Podršku projektu daju i nakladnici koji su prepoznali vrijednost projekta i daruju najbolje knjižnice. Ove godine to su Alfa, Školska knjiga i Naklada Slap.

Sudionici ovogodišnje svečanosti bili su Maja Jerčić, autorice programa Učimo učiti koji se provodi u edukativnom centru Budi svoj i promotorica dječjeg čitanja, Josip Kraš, mladi ivanečki književnik, Paula Čavlek i Dominik Biškup, uspješni mladi članovi Plesnog kluba Takt iz Varaždina. Program je tradicionalno vodila školska knjižničarka OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba Antonija Lujanac.

Svoj doprinos svečanosti dali su i školski knjižničari, članovi povjerenstva za prosudbu uspješnosti školskih knjižnica Josip Strija i Bojana Beata Doko, koja je proglasila rezultate prosudbe. Pomoć u provedbi svečanosti dali su i vizualni dizajner projekta Marko Štrok, suradnica voditeljice projekta Danijela Peček i fotograf Božidar Breški.

interlibel_tulum_slova_1.jpg

 

interlibel_tulum_slova_2.jpg

interlibel_tulum_slova_4.jpg

interlibel_tulum_slova_3.jpg

Označeno u