Na Fakultetu organizacije i informatike u ponedjeljak počinje 6. Tjedan karijera Foto: VV arhiva / ilustracija

Na Fakultetu organizacije i informatike u ponedjeljak počinje 6. Tjedan karijera

I.D./Varaždinske vijesti | 13.10.2017. u 13:13h | Objavljeno u Društvo

Od ponedjeljka, 16. do petka, 20. listopada, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održat će se šesti po redu Tjedan karijera u organizaciji FOI-jevog Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK).

Ove godine na Tjedan karijera dolazi čak 44 poduzeća koja će od ponedjeljka do četvrtka održati sveukupno 33 stručna predavanja i 23 radionice. Glavni dan Tjedna karijera bit će u petak, 20. listopada, kada će renomirane osobe iz IT područja održati motivacijske govore, a poslodavci će se studentima predstaviti putem idejnih prezentacija (pitcheva) te na štandovima u sklopu „karijernog špancira“. Na kraju dana će se ovaj važan karijerni događaj začiniti i nezaobilaznim studentskim partyjem.

Tjedan karijera događaj je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, alumnija i studenata, a najveća ovogodišnja novost je „karijerni špancir“, odnosno dio programa kada će poslodavci „zauzeti“ FOI hodnike te se umrežavati s potencijalnim budućim zaposlenicima, a studenti će imati prilike sagledati širu sliku o tržištu rada te upoznati svoje potencijalne poslodavce.

Ove godine u sklopu Tjedna karijera, u četvrtak će se održati i AIESEC konferencija „Business in Practice“ koju organiziraju FOI studenti uključeni u AIESEC Varaždin uz podršku Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI. Također, u petak će se održati i okrugli stol na temu razvoja karijernih centara na visokim učilištima, uz podršku Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Petak, 20. listopada, kao glavni dan tjedna karijera, započet će s predavanjem poznatog hrvatskog poduzetnika i investitora Nenada Bakića, na temu „Croatian Makers – stvaranje kulture uspjeha“. Nakon pauze počinje studentima najzanimljiviji dio programa - „Employer pitches“ - gdje će se 30-ak poslodavaca kratkim idejnim prezentacijama (pitchevima) boriti za naklonost studenata, odnosno titulu najboljeg poslodavca. Slijedit će idejne prezentacije (pitchevi) o studentskim praksama i prilikama, nakon čega će se poslodavci preseliti u FOI hodnike na dio programa „karijerni špancir“.

Detaljan program dostupan je na internetskoj stranici Tjedna karijera te na Facebook eventu.

foi-TK_plakat_v2.jpg

Označeno u