Ravnatelj Kos: Nitko ne želi biti odgovoran - zato odgovornost preuzimam ja! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ravnatelj Kos: Nitko ne želi biti odgovoran - zato odgovornost preuzimam ja!

IHR/Varaždinske vijesti | 27.8.2020. u 18:50h | Objavljeno u Društvo

- Imam dojam da svi bježe od odgovornosti i nitko ne bi htio biti za ništa kriv. Odgovorno tvrdim i izjavljujem da odgovornost za organizaciju nastave i rad na nivou Elektrostrojarske škole preuzimam ja. Imamo gotov model, razrađene detaljno sve opcije i jasno i glasno znamo što i kako ćemo s nastavom i tko je za što odgovoran - komentirao je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole na svojem Facebook profilu.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin osvrnuo se na aktualnu situaciju vezanu uz organizaciju nastave u školama od 7. rujna, upute i reakcije koje su uslijedile nakon što je nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja upute oko početka nove školske godine i poručio da odgovornost u aktualnoj situaciji trebamo preuzeti svi.

- Odgovornost treba preuzeti svatko na svojem nivou, od Ministarstva, Županija, škola, ravnatelja, nastavnika, roditelja i učenika. Sve detalje oko nastave objavit ćemo 1. rujna - odgovorno! - zaključio je Kos s kojim smo nedavno i razgovarali o početku i organizaciji nastave.

Naime, ta je škola, i prije donošenja uputa, pronašla najbolji model nastave za svojih 1100 učenika.

- Elektrostrojarska škola, i prije donošenja uputa, pronašla najbolji model nastave za svojih 1100 učenika

U toj školi već imaju razrađena dva modela hibridne nastave, a spremni su i na dvosmjensku nastavu. No svi detalji o organizaciji nastave u toj, ali i u drugim srednjim i osnovnim školama kojima je osnivač Varaždinska županija bit će poznati sutra, za kada je sazvana konferencija za novinare u Varaždinskoj županiji. Tema je organizacija nastave sukladno Uputi za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u novoj školskoj godini, o ćemu će govoriti župan Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.