Izvrsnost Druge gimnazije Varaždin na eTwinningu

V.V. | 24.10.2016. u 10:39h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pod vodstvom koordinatorice projekta Vlatke Drvarić te nastavnika Marija Slatkog i Marijane Horvat četrdesetak učenika Druge gimnazije Varaždin u protekle su dvije godine sudjelovali u međunarodnom projektu u sklopu programa Europske komisije Erasmus+ naziva e(math+science). Ovo je ujedno bio i eTwinning projekt.

Aktivnosti projekta bile su vezane uz uključivanje suvremenih ICT tehnologija u nastavni proces STEM predmeta te izradu nastavnih materijala za učenike i nastavnike korištenjem online alata. Uz Hrvatsku u projektu su sudjelovale škole iz Latvije, Rumunjske, Turske i Italije te Ukrajine kao eTwinning partner.

Naglasak projekta bio je na opipljivim intelektualnim rezultatima koje će moći koristiti nastavnici navedenih predmeta te će im uskoro biti dostupni na službenim stranicama projekta.

eTwinning projekt nagrađen je Nacionalnom oznakom kvalitete što je dodatna oznaka uspješnosti. Prilikom dodjeljivanja iste navedene su sljedeće odlike projekta: „Tijekom provedbe eTwinning projekta e(math+science) korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u aktivnosti. Projekt je uspio potaknuti kreativnost učenika, a izvršeni zadaci integrirani su u kurikulum više nastavnih predmeta.

U projektu je korištena raznovrsna ICT tehnologija za provedbu suradnje i dijeljenje informacija, uključujući i Web 2.0 alate. Dokumentacija, kao i rezultati projekta, predstavljeni su online te su vidljivi na TwinSpaceu. Projekt je ostvario 30 od 30 bodova.