INFO@FEST: Na Festivalu informatike u Prvoj gimnaziji Varaždin čak 225 učenika iz 25 škola

| 6.4.2018. u 12:43h | Objavljeno u Društvo

Nakon jučerašnjeg Festivala matematike, danas je u Prvoj gimaziji po prvi put održan Festival informatike za osnovne škole pod nazivom “INFO-FEST”, u organizaciji Varaždinske županije i Centra izvrsnosti iz informatike.

Za sudjelovanje na Festivalu prijavilo se 225 učenika iz 25 osnovnih škola s područja Varaždinske županije.

- Radi se o timskom natjecanju. Škole su prijavile timove koji se sastoje od po jednog učenika iz 5.,6.,7. i 8. razreda. Imamo dva dijela natjecanja - jedan dio iz općenite osnove informatike a drugi dio je vezani uz programiranje. Osim toga, imati ćemo niz zanimljivih radionica na kojima će učenici stjecati nova znanja, razmijenit znanja, naučit nešto novo - rekao je voditelj Centra izvrsnosti iz informatike Darko Krznar.

DSC 4784

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak istaknuo je kako je informatika danas generator kompletnog razvoja društva te napretka.

- To je područje u kojemu, eventualno, možemo biti konkurenti svijetu. Mi smo to prepoznali i radimo na tome. Prvi smo ušli u proces učenja informatike od prvoga razreda, u okviru izvannastavnih predmeta. Na natjecanjima smo kao županije i kroz Centre izvrsnosti pokazali da smo ustvari jedini konkurenti Zagrebu. Vjerujem da ćemo u informatici, kao u jučer u matematici, pokazati ono što možemo i apsolutno vjerujem da će sve ono što je do sada napravljeno i svi ovi rezultati koji su do sada postignuti, a dolaze iz Varaždinske županije, potvrditi svoju izvrsnost i na području informatike - istaknuo je dožupan.

DSC 4793

DSC 4788