Grad Ivanec: Povećan broj stipendija za deficitarne strojare, liječnike, logopede… Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec: Povećan broj stipendija za deficitarne strojare, liječnike, logopede…

Varaždinske vijesti | 24.12.2019. u 13:11h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 21. prosinca, u ivanečkoj Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori o dodjeli studentskih stipendija za akademsku godinu 2019./2020. Na prigodnoj svečanosti, kakve inače gradska uprava priređuje svake godine kako bi se upoznala s novim stipendistima, sve okupljene uvodno je pozdravio gradonačelnik Milorad Batinić.

- Ove godine imamo specifičnu situaciju. Naime, dosta studenata koji su dobili gradske socijalne stipendije naknadno je od njih odustalo, jer su istodobno ostvarili pravo na povoljnije državne ili županijske stipendije. Tako se crta na gradskoj listi pomaknula prema dolje, pa su ove godine stipendije na kraju dobili svi studenti koji su se javili na gradski natječaj, a koji su ispunili kriterije (takvih je bilo 31). Za ostatak sredstava smo povećali broj stipendija za deficitarna zanimanja. Tako je Grad Ivanec za ak. godinu 2019./2020. dodijelio ukupno 46 stipendija i to 31 temeljem socijalnih prilika i uspjeha u školovanju te 8 novih (uz 7 stipendija iz prijašnjih godina), temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja - pojasnio je gradonačelnik,

Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja (strojarstvo, medicina, elektrotehnika, logopedija, farmacija, psihologija) dobivat će 800 kuna stipendije, dok su stipendije koje se dodjeljuju temeljem socijalnih prilika i uspjeha u školovanju za novu ak. godinu povećane i iznose 600 kuna.

Studente je pozdravila i Marina Držaić, gradska pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu te ih obavijestila o tehničkim pojedinostima vezanim uz realizaciju stipendija i izvještavanje o školovanju. U nastavku druženja gradonačelnik je studentima uručio ugovore o stipendiranju, a nakon kratkog upoznavanja, druženje i razgovor nastavljeno je u holu Gradske vijećnice, uz sokove, kolače i grickalice.

Studente je razveselila vijest da će im zaostaci stipendija za listopad, studeni i prosinac biti isplaćeni još tijekom 2019. godine. Svečanosti je nazočio i zamjenik gradonačelnika Branko Putarek i drugi predstavnici gradskih službi.

stipendije3-211219.jpg

stipendije1-211219.jpg