Gospodarska škola Varaždin: Erasmus+ projekt za nova znanja i digitalne kompetencije

Varaždinske vijesti | 24.12.2016. u 12:37h | Objavljeno u Društvo

U skladu s razvojnim planom, kojim je utvrđena vizija i misija škole koja se sastoji u kontinuiranom i kvalitetnom cjeloživotnom obrazovanju, ali i individualnom napretku te permanentnom podizanju kvalitete srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u području ekonomije, trgovine i poslovne administracije te turizma i ugostiteljstva, Gospodarska škola Varaždin je za potrebe daljnje modernizacije u pogledu razvoja organizacije, povećanja kvalitete pružanja usluga obrazovanja u ekonomskom području i internacionalizacije organizacije, u sklopu europskog projekta omogućila mobilnost 15 učenika i 6 nastavnika u grad Leipzig u Njemačkoj.

Projekt „Modernizacija vježbeničkih tvrtki i razvoj digitalnih kompetencija“ čiji je nositelj Gospodarska škola Varaždin, a projektni partner iz Njemačke, organizacija Vitalis GmbH, sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Vrijednost projekta je 43.558,00 €, a razdoblje provedbe od 1. lipnja 2016. do 31. svibnja 2017. godine.

Ciljne skupine projekta su 15 učenika trećih i četvrtih razreda smjera Ekonomist, Komercijalist i Ekonomska gimnazija te šest nastavnika ekonomske skupine predmeta, predmeta Vježbenička tvrtka i Strukovne vježbe.

Učenici su na stručnoj praksi proveli 21 dan stječući nova stručna znanja i vještine iz područja ekonomije i poduzetništva na međunarodnoj, europskoj razini usavršavanjem jezičnih kompetencija te usvajanjem novih pristupa radu. Sve će to rezultirati unapređenjem njihovog osobnog razvoja, povećanjem zapošljivosti, samozapošljivosti i boljem snalaženju na međunarodnom tržištu rada.

IMG 6726

Nastavnici su na stručnom usavršavanju proveli 7 dana razvijajući stručne kompetencije u podučavanju i upravljanju školom prema europskim standardima ekonomskog strukovnog obrazovanja, inovativnosti, kreativnosti i povećanju kvalitete poučavanja i obučavanja mladih ekonomista, trgovaca i poduzetnika.

Provedenim mobilnostima ostvareni su ciljevi projekta, a to su: razvoj vještina i kompetencija učenjem u inozemstvu, jačanje suradnje s inozemnim obrazovnim institucijama, stručno usavršavanje osoblja koje rade u području obrazovanja, ukazivanje na potrebu učenja stranog jezika te motiviranje sudionika na bolje upoznavanje i razumijevanje drugih kultura. Posredničko tijelo projekta je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

IMG 6798