Gimnastičarke Tamara i Paulina iz III. OŠ ostavljaju bez daha nižući brojne uspjehe

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.11.2018. u 19:03h | Objavljeno u Društvo

Tamara Artić, učenica 8.A razreda i Paulina Tomašković, učenica 3.A razreda, gimnastičarke III. OŠ Varaždin ostavljaju bez daha nižući brojne medalje na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Naime, Tamara Artić, može se osim odličnog uspjeha u školi pohvaliti i izvrsnim rezultatima u ritmičkoj gimnastici. Tamara je dugogodišnja članica Gimnastičkog kluba Vindija, a zbog svojih iznimnih rezultata članica je i Hrvatske Reprezentacije.

Ona je samo ove godine osvojila osam zlatnih medalja na međunarodnim turnirima te je trenutno najbolja hrvatska ritmičarka. Uz puno odricanja, truda i treniranja Tamara je postala 1. hrvatska vježbačica koja je uspjela ući u finale na prestižnom turniru Corbeil – Essonnes održanom ove godine.

Paulina Tomašković, ritmičku gimnastiku je počela trenirati s pet godina u GK Vindija. Sa šest godina je krenula nastupati na međunarodnim natjecanjima od kojih je prvi bio Rondo Cup u Osijeku, gdje je osvojila svoju prvu medalju, u B programu, kategoriji mini.

Slijede brojni međunarodni turniri, poput Aura Cupa, gdje je dvije godine zaredom osvojila zlatnu medalju u B programu, Leda friendship tournament (srebro i bronca), Leda Cup (srebro), zagrebački Svibanjski turnir, gdje tri godine zaredom osvaja zlato.

Nastupom na jakom FIG Međunarodnom turniru mladih u Ljubljani 2017., gdje je bila brončana, prelazi u A program, u kojem nastupa do danas te i dalje niže uspjehe, zasad s vježbom bez rekvizita i s obručem. Uskoro će krenuti i s vježbama s vijačom i loptom.

U Mariboru je tako 2017. osvojila zlato na XVIII. međunarodnom turniru, u Zadru na Sirena Cupu dva puta je nastupila te osvojila srebro i broncu. Na Gazela Cup u Poreču osvojila je srebro.

- Najnoviju zlatnu medalju osvojila je nedavno u Ljubljani na 20. Challenge tournamentu, a veseli se nadolazećem 13. Christmas Cup-u u Zagrebu, na kojem je pretprošle godine osvojila srebro, a prošle godine zlato - kažu iz Škole.

Paulina nastupa i na državnim prvenstvima. Na Završnicama kupa Hrvatske je u kategoriji mini osvojila dvije srebrne te jednu zlatnu medalju. Ove godine je kao mlađa kadetkinja u Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u Puli osvojila srebro u vježbi bez rekvizita.

Dosad je ukupno osvojila: 16 zlatnih, 17 srebrnih i 3 brončane medalje, a naročito joj je drag i pehar kojeg je dobila za najšarmantniju natjecateljicu cijelog turnira u Pečuhu 2017.

Kako kažu u školi važno je istaknuti da i Tamara i Paulina dnevno treniraju 4-5 sati, vikendima su najčešće na natjecanjima, a uz taj veliki trud i odricanje odlične su učenice i općenito nastavno gradivo savladavaju izuzetno savjesno i marljivo.

- Svima predstavljaju pravi uzor na koji se uvijek možemo ugledati, kako učenicima, tako i učiteljima. Jako smo ponosni na njih, od srca čestitamo na svim dosadašnjim prekrasnim uspjesima za koje vjerujemo da će i nadalje biti izvrsni - poručuju iz Škole.

large_img_429013.jpg

large_img_429033.jpg

large_img_429034.jpg

large_img_429017.jpg

 

Označeno u