FOTO: Veličanstveni i dinamični dvoboj riječi na međuopćinskom LiDraNu u Svetom Iliji Foto: OŠ Sveti Ilija

FOTO: Veličanstveni i dinamični dvoboj riječi na međuopćinskom LiDraNu u Svetom Iliji

VV / S. Lelkić | 14.2.2020. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 10. veljače, u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji održana je međuopćinska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. za područje "Jugoistok". Osim škole domaćina, na smotri su tako sudjelovale i OŠ Beletinec, OŠ Kneginec Gornji, OŠ Šemovec, OŠ Trnovec i OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet, s ukupno 58 učenika i 18 mentora.

Na smotru su pristigla 23 literarna rada, sedam samostalnih novinarskih radova i jedna radijska emisija, a prijavljeno je i pet pojedinačnih te četiri skupna scenska nastupa, koje je prosuđivalo prosudbeno povjerenstvo s područja Ivanec. Kratki uvodni program počeo je himnom te pjesmama "Rock my soul" i "Whisper" koje je izveo Veliki pjevački zbor, a pripremila ih je učiteljica Jelena Keretić. Učenica Ema Kefelja krasnoslovila je svoju pjesmu "Uspavanka za ježeka" kojom je prošle godine predstavljala školu na državnoj smotri LiDraNo. Potom se svim sudionicima smotre, njihovim mentorima i bodriteljima obratila ravnateljica Anđelka Rihtarić koja je i službeno otvorila ovogodišnju smotru.

Uslijedili su scenski nastupi, a nakon njih i održani su okrugli stolovi. Učenicima su se najprije obratile članice prosudbenih povjerenstava za literarni i novinarski izraz koje su prije svega pohvalile rad učenika i njihovih mentora te naglasile da odluka nije bila nimalo laka. Za županijsku smotru predloženi su sljedeći literarni radovi: "Nikaj nesi kriva" i "Mjeseče moj", autorice Stephany Težak i "Veličanstveno i dinamično lice prirode", autorice Sare Tolić iz OŠ Šemovec čija je mentorica Valentina Barulek Boltižar te "Potočec", autorice Eme Kefelja iz OŠ „Vladimir Nazor“, Sveti Ilija čija je mentorica Danica Detić.

Potom je povjerenstvo otkrilo novinarske radove predložene za županijsku smotru: "Štedimo vodu svaki dan", autorice Lune Hrman iz OŠ Šemovec čija je mentorica Valentina Barulek Boltižar, "Ljetovanje kod grofa Drakule", autora Eugena Cikača i "Zdrava prehrana ne postoji", autorice Lorene Hosni Lajtman iz OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, čija je mentorica Maja Priher. Na međuopćinsku smotru pristigla je jedna radio emisija koja je potom predložena za županijsku smotru. Riječ je o emisiji "24 sata dnevno" učenika iz OŠ Šemovec čija je mentorica Maja Vitković.

Naposljetku se učenicima obratilo i povjerenstvo za dramsko-scenski izraz koje je za županijsku smotru predložilo dva pojedinačna i dva grupna scenska nastupa. Od pojedinačnih scenskih nastupa predloženi su monolog "Dvoboj", učenice Jane Hosni iz OŠ "Vladimir Nazor", Sveti Ilija čija je mentorica Maja Priher te monolog "Duga", učenice Ane Torjanac iz OŠ Trnovec čija je mentorica Božena Bajić, a od skupnih scenskih nastupa dramsko-scenska igra "Drugo stanje" učenika OŠ "Vladimir Nazor", Sveti Ilija čija je mentorica Danica Detić te dramsko-scenska igra "Škola za život" učenika OŠ Trnovec čija je mentorica Draženka Magić.

Županijska smotra LiDraNo 2020. održat će se 13. ožujka u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu, a domaćin je ovogodišnje smotre Osnovna škola Vidovec.

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_01.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_02.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_03.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_04.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_05.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_06.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_07.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_08.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_09.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_10.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_11.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_12.JPG

LiDraNo_2020_Sveti_Ilija_13.JPG