FOTO: Svečanom priredbom i blagoslovom u topličkoj školi obilježili Dane kruha

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.10.2018. u 13:17h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalno u listopadu u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice slave se Dani kruha. Ove godine glavna se svečanost održala u petak, 19. listopada okupljanjem svih učenika, djelatnika škole i župnika Stjepana Mostečaka u predvorju topličke škole.

Tema ovogodišnjih Dana kruha bila je "Naših ruku djelo", a zahvaljujući upravo vrijednim rukama učenika, njihovih mama i baka zajednički svečani stol bio je pretijesan za sve ukusne, raznovrsne i lijepe proizvode u koje je uloženo mnogo ljubavi i truda.

DSC05146.JPG

 

Uz pomoć vjeroučiteljice Ivančice Svetec učenici svakog razreda pronašli su svoje mjesto na zajedničkom stolu te ga složili za svečanost. Izabrani su i najljepši proizvodi koji će biti predstavljeni danas, 20. listopada na Županijskoj smotri " Dani kruh - Dani zahvalnosti za plodove zemlje".

- Svečanom priredbom, molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima koji su na tijekom godine bili podareni. Učiteljice Biserka Bešenić, Ružica Erić, Martina Dežić Sakač i sestra Božena Kontent sa svojim su grupama priredile prigodne recitale, recitacije, igrokaze i pjesme, a svojim su izvedbama izmamile gromoglasni pljesak publike - istaknuli su u školi.

20181019_104147.jpg

Dodali su i da je velečasni Stjepan Mostečak nakon programa održao prigodan i vrlo nadahnjujući govor kojim je potaknuo prisutne na razmišljanje o bitnim životnim vrijednostima koje se moraju njegovati. Podsjetio je i na važnost poštivanja kruha ne samo kao hrane za tijelo već i kao hrane za dušu te pozvao na promišljanje o odnosu s Bogom.

Uslijedila je zajednička molitva te blagoslov svih darova, plodova i krušnih proizvoda koji su se nalazili na stolu. Svečanost je završila veselo i uz pjesmu zahvale Bogu, a slično se održalo i u PŠ Petkovec gdje je također održana svečanost uz župnikov blagoslov.

DSC05129.JPG

DSC05124.JPG

DSC05152.JPG

DSC05121.JPG

DSC05122.JPG

DSC05136.JPG

DSC05145.JPG