FOTO: Prva osnovna škola Varaždin veselo dočekala svoje prvašiće Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Prva osnovna škola Varaždin veselo dočekala svoje prvašiće

| 5.9.2016. u 12:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Početak nove školske godine u varaždinskim gradskim školama započeo je prigodnom svečanošću u Prvoj osnovnoj školi, u kojoj je u tri prva razreda u školu krenuo 61 učenik.

Prvašiće i njihove roditelje pozdravila je ravnateljica Karmen Hans-Jalšovec, a obratio im se i gradonačenik Goran Habuš koji je izrazio zadovoljstvo brojem upisanih učenika.

U gradske je škole upisano 483 prvašića, što je 59 više nego lani. Od ukupno 3.607 učenika u našim školama, 286 ih je područa ostalih općina, dok je 3.321 dijete je s područja grada Varaždina i za njih smo, kao i posljednje tri godine, osigurali besplatne udžbenike i radne bilježnice. Jedan smo od rijetkih gradova, ako ne i jedini, koji osim udžbenika financira i radne bilježnice, a za to smo ove godine iz proračuna izdvojili 1,5 milijuna kuna - naglasio je Habuš i podsjetio na staru izreku "Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba", dodavši da se Grad Varaždin zaista trudi da financiranjem iznad standarda to zaista tako i bude.

Osim udžbenika i radnih bilježnica, prvašići su dobili i reflektirajuće prsluke, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 16.000 kuna.

- Poručujem prvašićima, roditeljima i nastavnicima neka imaju strpljenja, ovo je za sve velik trenutak u životu, učinimo sve što možemo da im ovi školski dani ostanu u najljepšem sjećanju. Veliki apel upućujem i svim vozačima da pripaze u prometu, djeca su na cesti, imat će reflektirajuće prsluke, na zebrama će biti školske patrole, ali ipak pripazimo ovih dana svi zajedno, dok nam se se naši najmlađi Varaždinci ne priviknu na promet - rekao je Habuš.

Prvašići su s nestrpljenjem dočekali prvi dan škole i priredbu koju su im pripremili stariji učenici, a svi se redom vesele novim iskustvima.

- Veselim se školi. Učit ćemo slova, brojke, čitati, pisati, a veselim se i novim prijateljima. Imam već i knjige i novu torbu - rekla je Petra Puljević.

- Danas imamo priredbu, a poslije ćemo u školi učiti pisanje, čitanje i jako se veselim školi - dodao je njen novi školski kolega Karlo Pucko.

- Jako volim školu i veselim se svemu u njoj. Ja ću puno učiti i imat ću sve same petice - zaključio je uzbuđeno Karlo Čavlović Hirš.