FOTO Osnovna škola Martijanec plasirala se među tri najveće škole filantropa u Hrvatskoj Foto: Osnovna škola Martijanec

FOTO Osnovna škola Martijanec plasirala se među tri najveće škole filantropa u Hrvatskoj

I.D./Varaždinske vijesti | 22.3.2017. u 13:29h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola iz Martijanca plasirala se među tri najveće škole filantrope u Hrvatskoj. Ovo veliko priznanje školarci su u pratnji ravnateljice Sonje Huzjak primili prošlog tjedna u Zagrebu.

Titula je rezultat akcije Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj, u organizaciji Regionalne Zaklade za lokalni razvoj, ZAMAH. Zaklada je raspisala natječaj za škole zainteresirane za aktivno promicanje filantropije, Martijanec se prijavio i prošao. Zadatak učenika je bio osmisliti razne filantropske akcije, a u akciju su se uključili svi viši razredi.

Osmaši su odigrali humanitarnu utakmicu učenika protiv učitelja, a prihod su proslijedili školskoj knjižnici. Jedan razredni odjel je prikupljao potrepštine za životinje koje su darovali Udruzi Spas. Pri uručivanju poklona cijelo su popodne proveli u Udruzi i pomagali u brizi oko pasa. Treća skupina je prikupljala higijenske potrepštine za ludbreške Rome.

U akciju se uključilo 40 hrvatskih škola,  od kojih je deset dobilo status hrvatskih filantropa, a škola u Martijancu se plasirala među prve tri škole.