FOTO: Maškare u OŠ Martijanec zapjevale uz karaoke Foto: OŠ Martijanec

FOTO: Maškare u OŠ Martijanec zapjevale uz karaoke

I.D./Varaždinske vijesti | 8.3.2017. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Martijanec proteklih je dana organizirala nekoliko različitih događanja pa je tako 22. veljače obilježen Dan ružičastih majica, odnosno Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

U obilježavanju, koje je dio velike akcije Centra za edukaciju i prevenciju nasilja, sudjelovali su svi učenici i učitelji koji su toga dana obukli ružičaste majice ili barem jedan ružičasti detalj kako bi poduprli akciju. Pod velikim su se odmorom svi okupili u holu škole, a članovi plesne skupine izveli su koreografiju na pjesmu "Život nije siv". Veseloj i rasplesanoj skupini pridružili su se i ostali učenici i učitelji škole te na taj način obilježili svjetski Dan ružičastih majica.

Nekoliko dana kasnije, učenici OŠ Martijanec iskoristili su pokladni utorak, dan u kojem svatko može biti ono što poželi, i došli obučeni u maštovite kostime. Na kraju radnoga dana okupili su se u holu škole gdje su bili pripremljeni projektor i platno. Svaki razred predmetne nastave do tog je dana trebao izabrati i naučiti pjevati dvije pjesme po izboru jer su bile organizirane karaoke.

Veselje se nastavilo i u popodnevnim satima kad su na nastavu došli učenici razredne nastave. Iako oni nisu imali organizirane karaoke, pjevali su i veselili se svi zajedno. Hodnicima su se orili strani i domaći hitovi, a veselu fašničku atmosferu dodatno je začinilo veselo raspoloženje učenika, ples i "zmijica" koja je trčala holom.

Dan je bio ispunjen smijehom, maštovitim maskama, opuštenom atmosferom i mirisom krafni, baš kao što priliči najveselijem danu u godini.

 

Galerija slika