FOI se najbolje predstavio na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu Foto: FOI

FOI se najbolje predstavio na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu

V.M./Varaždinske vijesti | 22.11.2016. u 20:19h | Objavljeno u Društvo

Fakultet organizacije i informatike i ove je godine sudjelovao na Smotri Sveučilišta u Zagrebu i uspješno se predstavio, osvojio petu uzastopnu nagradu te ujedno prvu u kategoriji „Najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom prostoru“.

Smotra se održala u prostorima Studentskog centra u Zagrebu 17. - 19. studenog 2016., a više o ovogodišnjem zanimljivom formatu Smotre možete pronaći na web stranicama smotra.unizg.hr.

Izložbeni prostor FOI-ja bio je odlično posjećen, kako zbog mnoštva zanimljivih aktivnosti koje su se na njemu odvijale, tako i zbog promotivnih nagrada koje su posjetitelji mogli osvojiti. FOI su predstavljale sljedeće studentice i studenti FOI-ja izabrani temeljem natječaja: Damir Drempetić, Gloria Babić, Žana Zekić, Deana Kovač, Anamarija Igrec. Ivan Oršolić bio je uključen kao student suradnik te je pružio izrazitu podršku u pripremi tehnološkog i tehničkog dijela štanda, a doprinos u pripremnim aktivnostima dala je i studentica Andrea Kljaić.

U sveukupnoj pripremi igrica, brošura, videa i ostalog promotivnog sadržaja i aktivnosti sudjelovale su predstavnice i predstavnici Studentskog zbora FOI, Laboratorija za razvoj mobilnih tehnologija, Laboratorija za otvorene sustave i sigurnost, Odbora za promotivne aktivnosti, Centra za razvoj programskih proizvoda, Dekanata, Studentskog pjevačkog zbora, Centra za informatičku podršku i Tehničkih službi FOI-ja.

Posjetitelji su mogli vidjeti nekoliko IoT projekata koje su sastavili FOI studenti iz tima za Smotru koristeći LittleBits elemente kao što je zastavica koja se pokreće na objavu fotografije na Instagram profilu, baloni koji nastaju na temelju zvučnih podražaja te mali klavir i DJ set.

Osim toga, posjetitelji su mogli igrati video igru koristeći samo moždane vijuge, odnosno koncentraciju putem Neurosky MindWave tehnologije; pokazati svoje znanje odgovarajući na pitanja iz informatike i ekonomije te osvojiti nagrade poput FOI kasice-prasice; zaigrati video igre koje su realizirali FOI studenti; a mnogi nisu odoljeli ni fotografiranju s plaštevima, maskama i drugim atraktivnim rekvizitima čime su barem na kratko postali FOI supejunaci.

U sklopu predstavljanja sastavnica, ove godine FOI je predstavljen i u okviru programa „Najbolje od Sveučilišta“, a prezentacije su održali: doc.dr.sc. Tonimir Kišasondi, doc.dr.sc. Zlatko Stapić te Danijel Dadović, mag.inf., mag.oec., dok nas je u otvorenje prvog službenog dana Smotre uveo raspjevani Akademski pjevački zbor FOI-ja, pod vodstvom doc.dr.sc. Ivana Malbašića.

Posljednjeg dana Smotre Sveučilišta Fakultetu organizacije i informatike dodijeljena je prva nagrada u kategoriji „Najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom prostoru“. Ovogodišnja nagrada dodatak je prošlogodišnjoj nagradi za „Najbolje promotivne materijale na Smotri“ te je četvrta nagrada u nizu u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI, a peta u nizu koju je FOI dobio za predstavljanje na Smotri Sveučilišta. U pripremi aktivnosti bili su uključeni studenti različitih smjerova studija, što je doprinijelo kvalitetnijem općem dojmu, a štand su uz mnogobrojne maturante posjetili i studenti te FOI alumni.

FOI je uspješno predstavljen, stvorena je pozitivna timska atmosfera koja se uvelike odrazila u promociji Fakulteta prema maturantima, ali i suradnji i interakciji među kolegicama i kolegama s ostalih sastavnica i raznih tijela Sveučilišta, a brojne mlade srednjoškolske nade su potaknute da razvijaju svoju karijeru u smjeru ICT i poslovnog svijeta.

Posjetitelji_FOI_štanda_igraju_video_igre.JPG

Posjetitelji_isprobavaju_LittleBits_opremu.JPG

Posjetitelji.JPG

Preuzimanje_nagrade.JPG

Prodekanica_FOI-ja_prof._Nina_Begičević_Ređep_i_prorektor_Sveučilišta_u_Zagrebu_prof._Miljenko_Šimpraga.JPG

FOI_tim_i_dekan_prof.dr.sc._Neven_Vrček.JPG