Filip Križanić iz topličke škole državni prvak u matematici

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.4.2017. u 17:29h | Objavljeno u Društvo

Učenik 7.b razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica, Filip Križanić, osvojio je 1. mjesto s maksimalnih 50 bodova na 58. državnom natjecanju iz matematike, koje se održavalo u Primoštenu od 3. do 5. travnja.

Filipov je mentor učitelj matematike Zlatko Čmigović, a Filip je i polaznik Centra izvrsnosti iz matematike. Osim u matematici, Filip se ove školske godine istaknuo i na natjecanjima iz hrvatskoga jezika, geografije i šaha.

Tako je na županijskome natjecanju iz hrvatskoga jezika osvojio 3. mjesto pod mentorstvom Sanje Habek, na županijskome natjecanju iz geografije isto 3. mjesto pod mentorstvom Drage Ilića, na županijskome natjecanju iz šaha osvojio je 1. mjesto, a na regionalnom natjecanju iz šaha 2. mjesto pod mentorstvom Željka Matkuna.

I ostali su učenici topličke škole, ove školske godine, ostvarili izvrsne rezultate na županijskim natjecanjima. Posebno se istaknuo učenik 8.a razreda Lovro Bujanec koji je na natjecanju iz geografije osvojio 3. mjesto pod mentorstvom Igora Derdića dok je na natjecanju iz hrvatskoga jezika, gdje mu je mentorica Ana Lodeta, osvojio 8. mjesto.

Na županijskome natjecanju iz matematike odlično 6. mjesto osvojio je Borna Bešenić, učenik 6.a razreda pod mentorstvom Nevenke Bareta i 9. mjesto Marko Dvorski, učenik 7.b razreda kojem je mentor Zlatko Čmigović dok je na natjecanju iz povijesti učenik 7.b razreda Luka Dušak osvojio 5. mjesto pod mentorstvom Drage Ilića.

Naime, toplički su učenici sudjelovali i na online kviz natjecanju „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ te osvojili 11. mjesto, a sudjelovalo je više od 60 škola. Školsku ekipu predstavljali su učenici Ivan Turkalj (6.razred), Ivan Trošeljac (7. razred) i Lovro Bujanec (8. razred). Njihovi zamjenici bili su Lana Košćak (6. razred), Hrvoje Hostnjak (7. razred) i Jelena Vugrinec (8. razred). Mentor tima topličke škole bio je učitelj povijesti Drago Ilić.