Europski dan jezika: Učenici promovirali važnost učenja jezika Europske unije

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.9.2016. u 18:02h | Objavljeno u Društvo

Europski dan jezika, koji se obilježava već sedmu godinu za redom, a ove godine pod motom „Deutsch ist nah“ organiziran je na inicijativu Osnovne škole Vidovec, a ove godine je u obilježavanju toga dana sudjelovalo čak 18 škola iz Varaždinske županije.

Na desetak štandova učenici i djelatnici škola i udruga promovirali su važnost učenja jezika Europske unije, prije svega onih najpoznatijih - engleskog, njemačkog, francuskog, španjolskog i talijanskog.

Učenici su zajedno sa svojim mentorima izradili suvenire na temu „Deutsch“ te su ih dijelili zainteresiranim prolaznicima na Franjevačkom trgu te ih je po prvi puta posjetio i referent za kulturu iz njemačke ambasade Arne Hartig.

Organizator 7. europskog dana jezika je vidovečka udruga „Europski kulturni krug – EKULT“ – Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske, a sudjelovale su VI., V. i II. Osnovna škola s područja grada Varaždina te osnovne škole Cestica, Višnjica, Radovan, Donja Voća, Petrijanec, "Vladimir Nazor" Sv. Ilija, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Lepoglava, Visoko, Ivanec, Trnovec, škola stranih jezika "Žiger", Srednja gospodarska škola Varaždin te OŠ Vidovec.

Galerija slika