Ekipe OŠ Vidovec i II. gimnazije najbolje na natjecanju mladih GDCK-a Varaždin Foto: GDCK Varaždin

Ekipe OŠ Vidovec i II. gimnazije najbolje na natjecanju mladih GDCK-a Varaždin

Varaždinske vijesti | 12.3.2019. u 12:57h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je 9. ožujka natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u IV. osnovnoj školi Varaždin.

Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, IV. osnovne škole, VI. osnovne škole, Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Strukovne škole i II. gimnazije kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, uz pismenu i praktičnu provjeru znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravili predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek, gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas. Cilj ovog natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole Vidovec s mentoricom prof. Martinom Heček Paska, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa II. gimnazije s mentoricom Darijom Navoj Mihalina. Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Donjoj Stubici (Krapinsko-zagorska županija) 6. travnja.

gdck_varazdin_natjecanje_mladih_2.jpg

gdck_varazdin_natjecanje_mladih_3.jpg

gdck_varazdin_natjecanje_mladih_4.jpg

gdck_varazdin_natjecanje_mladih_5.jpg

gdck_varazdin_natjecanje_mladih_6.jpg

gdck_varazdin_natjecanje_mladih_7.jpg