Druga Gimnazija pokreće novi eTwinning projekt

V.V. | 27.10.2016. u 14:41h | Objavljeno u Društvo

Druga gimnazija Varaždin imala je svog predstavnika na eTwinning seminaru u Poljskoj pod nazivom eTwinning contact Seminar - Project Quality. Portal eTwinning za učenike i nastavnike omogućuje rad na projektima sa raznim partnerima iz različitih država čime se obogaćuje sam nastavni proces, a učenicima omogućuje međunarodno iskustvo u komunikaciji s učenicima iz drugih zemalja.

Predstavnica Druge gimnazije Varaždin koja je prošla na natječaju organiziranom od Agencije za mobilnost jest Ivana Žnidarić Kajić, profesorica sociologije i francuskog jezika. Hrvatsku su predstavljala 4 nastavnika,a od ostalih zemalja tu se se našli predstavnici iz : Poljske kao zemlje domaćina, Malte, Cipara, Bugarske, Francuske, Mađarske i Turske.

gim1

 

Seminar je bio organiziran u Krakowu između 20. i 23.10.2016. godine, a kao ukupan rezultat susreta sudionika iz 8 zemalja jesu 17 novih međunarodnih projekata koji su registrirani i započeti upravo u Krakowu. Druga gimnazija Varaždin kreće sa novim eTwinning projektom sa novim partnerima iz Cipra i Mađarske.

Učenici Druge gimnazije otvoreni su ovakvoj vrsti nastave, rado joj se odazivaju, a korist je uvijek višestruka. Učenici diljem Europe pa tako i naši na taj način vježbaju stečene jezične vještine, vještine komunikacije , socijalne vještine, primjenjuju znanja raznih informatičkih alata, primjenjuju teorijska stečena znanja iz raznih predmeta interdisciplinarno kroz projekat, razvijaju toleranciju i otvorenost ka različitosti te se obogaćuju kroz upoznavanje drugih kultura.