Radovi prikazuju bogatstvo kulturnog nasljeđa Foto: Dječji vrtić Varaždin u Kućanu

Dječji vrtić Varaždin u Kućanu održao izložbu likovnih radova svojih mališana

VV | 8.6.2017. u 16:34h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić "Varaždin" u Kućanu je imao otvorenje izložbe dječjih likovnih radova i završnoj priredbi djece. Svečanost otvorenja izložbe "Kulturna baština u očima modernog djeteta" održana je u petak, 2. lipnja s početkom u 17.30Odjelu za djecu Gradske knjižnice Metel Ožegović.

Izloženi dječji likovni radovi nastali su tijekom protekle školske godine u dječjem vrtiću u Kućanu, u suradnji s lokalnom zajednicom. Pod vodstvom odgojiteljica Bosiljke Kuhar i Nikoline Kudelić djeca su proučavala kulturno blago svog zavičaja te svoje doživljaje izrazila slikanjem, crtanjem, tkanjem i vezenjem.
Radovi prikazuju bogatstvo kulturnog nasljeđa. Detalji koje su djeca prikazala na brojnim crtežima elemenata narodne nošnje, tradicionalnih instrumenata, igračaka i drugih predmeta svjedoče o predanom radu i velikom trudu djece i njhovih "teta".

Nakon razgledavanja izložbe, djeca odjevena u narodne nošnje izvela su kraći prigodni program. Otplesala su narodne plesove te izvela nekoliko scenskih igara vedrog sadržaja. Onima koji s jeseni polaze u školu uručene su diplome. Po završetku svečanosti, na terasi Vile Bedeković i travnjaku ispred nje održan je domjenak na kojem su se mogla kušati tradicionalna jela varaždinskog kraja, a koja su pripremile vrijedne mame i bake. Više od stotinjak djece, roditelja i drugih uzvanika u dobrom raspoloženju zadržalo se sve do sumraka.