Dječjem vrtiću Varaždin nagrada za najbolji EU projekt

V.M./Varaždinske vijesti | 22.11.2016. u 13:14h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u petak 18. studenoga u Zagrebu je održana godišnja eTwinning konferencija „eTwinning i odgojno-obrazovne inovacije u digitalnom vremenu“.

Dodijeljene su i nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte u 2015./2016. godini. U kategoriji predškolskog odgoja i obrazovanja dobitnik nagrade je projekt „Music, Kids and Play“ Dječjeg vrtića Varaždin iz Varaždina.

U kategoriji nižih razreda osnovne škole dobitnik je projekt „Dani otvorenog uma - Open mind days'' Osnovne škole Brodarica iz Šibenika, a u kategoriji viših razreda osnovne škole nagradu je osvojio projekt „Values - The Essence of an Active Citizen - The Storytelling Corner“ Osnovne škole Otona Ivekovića iz Zagreba. U kategoriji srednjih škola nagrađen je projekt „Different paths but common democratic values?“ Škole za primalje iz Zagreba.

Dobitnici će tijekom 2017. sudjelovati na jednoj od radionica Učionica budućnosti (Future Classroom Lab) u Bruxellesu.

Tema ovogodišnje konferencije bila je uloga eTwinninga u uvođenju odgojno-obrazovnih inovacija u nastavi, a predstavljena je i nova mrežna stranica www.etwinning.hr koja sadrži sve važne informacije za hrvatske korisnike. Istraživanje utjecaja internacionalizacije obuhvatilo je 189 ustanova (164 odgojno-obrazovne ustanove te 25 visokih učilišta).

Označeno u