(D)oživi folklor na drukčiji način: Novi projekt CTK Varaždin i OŠ Donja Voća

Varaždinske vijesti | 8.2.2019. u 18:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Osnovna škola "Andrije Kačića Miošića" Donja Voća i ove je godine partner u novom opširnom projektu Centra tradicijske kulture Varaždin koji nosi naslov "(D)oživi folklor na drukčiji način", a u projektu sudjeluju i udruga SVIMA, OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik i VI. osnovna škola Varaždin.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva, znanosti, obrazovanja  i sporta RH za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019. Predviđeno trajanje projekta "(D)oživi folklor na drukčiji način" je osam mjeseci.

Projekt će se provoditi primarno na razini Varaždinske županije, gdje će se u nekoliko ruralnih sredina/općina (upisno područje partnerskih osnovnih škola iz Donje Voće i Klenovnika) te u Varaždinu provoditi projektne aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta u suradnji sa svim partnerskim osnovnim školama. Pojedine projektne aktivnosti će uključivati zajedničke susrete djece iz različitih lokalnih sredina i povezanu razmjenu kompetencija, te zajedničke stručne ekskurzije u druge županije.

Opći cilj projekta je unaprjeđenje raznolikosti izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja/neformalnog obrazovanja i organiziranog korištenja slobodnog vremena za djecu iz Varaždinske županije u suradnji s osnovnim školama, ali i povećanje kompetencija (znanja, vještina i stavova) djece iz Varaždinske županije o važnosti folklora kao tradicionalnog i kolektivnog umjetničkog stvaralaštva, u skladu s načelima aktivnog sudjelovanja, održivosti, očuvanja i inovativnosti.

Na projektu će raditi tim stručnjaka Centra tradicijske kulture Varaždin u suradnji s ravnateljima škole, učenicima i učiteljima.

ctk_varazdin_radionice_2.jpg