Ove je sezone glavni cilj Karla Rajkovića ispunjenje norme za EP u Portugalu 2016.

Karlu Rajkoviću na regionalnom prvenstvu u Rijeci čak 8 odličja

| 18.10.2015. u 16:05h | Objavljeno u Sport

Plivač varaždinskog Baroka Karlo Rajković (17) nastupio je jučer u Rijeci na Otvorenom regionalnom prvenstvu, koji se ujedno naziva i Festival plivanja za osobe s invaliditetom. Nastupilo je 100 plivača iz 13 klubova i Slovenije i Hrvatske.

Rajković je nastupio u 4 utrke: 200 mješovito, 100 slobodno, 100 delfin i 50 slobodno. Osvojio je ukupno 8 odličja, u svakoj utrci po jedno u seniorskoj i jedno u juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji osvojio je sva četiri prva mjesta, dok je u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji osvojio jedno prvo i tri druga mjesta. Od njega je bio bolji samo Kristijan Vincetić, inače najbolji hrvatski plivač s invaliditetom.

Ono što je važnije od samih odličja su ostvareni rezultati, jer je Rajković u tri utrke znatno popravio svoje osobne rekorde, a u jednoj utrci je otplivao na razini osobnog rekorda u 25-metarskom bazenu i tako na najbolji mogući način otvorio novu sezonu.

Glavni Rajkovićev cilj ove sezone bit će ostvarivanje norme za Europsko prvenstvo osoba s invaliditetom, koje će se od 30. travnja do 7. svibnja održati u Madeiri u Portugalu. Formu će tempirati za prvenstvo Hrvatske, koje se 23.i 24. siječnja održati u Splitu i koje će biti izlučno natjecanje za plasman na Europsko prvenstvo.