VIDEO Predstave se vratile u HNK: Pogledajte "Pazi na prazninu" i "Okom oko oka"

| 18.2.2021. u 10:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U petak, 19. veljače i subotu, 20. veljače na Velikoj sceni HNK u Varaždinu s početkom u 19,30 sati možete pogledati predstavu "Pazi na prazninu", autorski projekt Romana Nikolića.

- Romano Nikolić uoči premijere "Pazi na prazninu" u varaždinskom HNK: "Za umjetnost je najvažnija sloboda"

- FOTO Premijerno prikazana predstava "Pazi na prazninu" u varaždinskom kazalištu

Predstava je to koja postavlja pitanje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji. Što mi kao ljudi pretpostavljamo o drugima i koliko te pretpostavke, a u većini slučajeva su naučeni obrasci prepoznavanja dovode do osuđivanja. Kada bismo prestali plošno definirati ljude s kojima se susrećemo i pokušali shvatiti njihove boli, strahove, borbe i patnje uvidjeli bismo paletu sličnosti s kojim imamo više zajedničkih točaka nego različitosti.

Igraju: Hana Hegedušić, Iva Kraljević, Beti Lučić, Robert Plemić i Spazam Orgazam.

A za našu najmlađu publiku u nedjelju, 21. veljače s početkom u 17 sati na Velikoj sceni igra vesela, lutkarska predstava OKOM OKO OKA Vesne Kosec-Torjanac u režiji Dubravka Torjanca. Za lutkarsku predstavu potreban je animator i lutka. Animator je najčešće nevidljiv, a lutka postaje „živa osoba“. Što bi se dogodilo da lutka otjera glumca – animatora, uvjerena da i animator može biti – lutak? Što bi se dogodilo da dijelovi tog lutkarskog animatora „ožive“, da progovori nos, uho, oči…?

Glumci-animatori: