FOTO Zvonimir Kovač – prvi marofski stogodišnjak

vv | 17.3.2019. u 17:42h | Objavljeno u Našim krajem

Uz pjesmu, darove i pokoju suzu, u subotu, 16. ožujka, svečano je obilježen 100. rođendan Zvonimira Kovača, prvog marofskog stogodišnjaka.
Zvonimir je rođen 17. ožujka 1919. godine u Lukaču pokraj Virovitice, a u Novi Marof je sa suprugom Ankom došao prije 65 godina.

Oboje su bili učitelji u novomarofskoj osnovnoj školi, a uz to Zvonimir je nekoliko godina bio i ravnatelj škole. U povijesti će ostati zapisano i da je upravo on bio prvi voditelj školske šahovske sekcije. Šah je ostao njegova ljubav do današnjih dana, stoga i ne čudi da je, uz darove i cvijeće, za rođendan dobio i tortu u obliku šahovske ploče.

Čestitare je djed Zvonko dočekao u krugu svoje obitelji – sina Kazimira i snahe Gordane te unuka Sonje i Marte, a rođendan mu je prvi čestitao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Čast mi je i zadovoljstvo što imam priliku čestitati stoti rođendan našem sumještaninu Kovaču koji je godinama bio društveni radnik, učitelj u našoj školi, prisutan u životu grada. Prekrasno je što imamo i stogodišnjake u Novom Marofu i nadam se da će ih biti više, a našem Zvonimiru želim dobro zdravlje i još lijepih rođendana”, rekao je Jenkač.

Članovi KUD-a i klape „Marof” slavljeniku su čestitali na svoj način – pjesmom kojoj se pridružila cijela obitelj Kovač, pa i sam slavljenik. Ne pamti on samo riječi pjesama, već i mnoge događaje, a danas ga, osim šaha, zanimaju nogomet i politika – djed Zvonko je dosad izlazio na sve izbore, lokalne i parlamentarne, i s punom pozornošću prati događanja na političkoj sceni.

- Budite dobri, pošteni i vrijedni i pazite na svoje zdravlje”, poručio je za kraj ovaj simpatični stogodišnjak.

Galerija slika