Zdravko Klopotan ponovno izabran za predsjednika ŠRD-a Vidovec Foto: ŠRD Vidovec

Zdravko Klopotan ponovno izabran za predsjednika ŠRD-a Vidovec

Varaždinske vijesti | 14.2.2019. u 13:42h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju 10. veljače u Ribičkom domu Športsko ribolovnog društva Vidovec održana je redovna izvještajno-izborna sjednica skupštine ŠRD-a Vidovec.

Predsjednik društva Zdravko Klopotan prezentirao je iscrpno izvješće o radu za 2018. godinu. Istaknuto je poribljavanje jezera ribom prema planu gospodarenja, otvaranje ribolovne sezone, postavljanje solarnih panela na ribičkom domu u suradnji s Općinom Vidovec, radovi oko uređenja ribolovne zone koja se proteže na oko 3 hektara površine jezera i okoliša. Usto, Društvo je 20. godinu zaredom održalo tradicionalno druženje povodom obilježavanje praznika rada za sve posjetitelje, a tradicionalno održavaju i natjecateljski kup Općine Vidovec u lovu ribe udicom na plovak, gdje su domaćini ekipama iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Protekle godine održan je 15. po redu, a natjecateljska ekipa ŠRD-a Vidovec osvojila je 1. mjesto od ukupno 12 ekipa.

Članovi ŠRD-a Vidovec su sudjelovali i na natjecanjima u organizaciji prijateljskih klubova, društvenim natjecanjima i svim natjecanjima u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije, gdje je između ostalog Mladen Svačko, član ŠRD-a Vidovec, u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 1. mjesto. Predsjednik ŠRD-a se osvrnuo i na sudjelovanje na prošlogodišnjoj Zeljarijadi na kojoj su posjetiteljima prezentirali tradicionalan način pripreme šarana na rašljama i na niz drugih aktivnosti

Izvješće o radu, kao i financijska izvješća koja je podnio blagajnik društva Luka Tomašić, jednoglasno su usvojena. Za predsjednika društva u sljedećem četverogodišnjem mandatu jednoglasno je ponovno izabran Zdravko Klopotan kojemu je ovo već peti mandat na čelu društva. Prezentirani su i planovi za 2019., od natjecanja u županijskoj ligi te povratak u 3. hrvatsku ligu, natjecanja kupa, društvena natjecanja, škola ribolova za mlađe uzraste do 14 godina, uređenje ribičkog doma i okoliša jezera. Također su prezentirane ostale aktivnosti na športskom, društvenom i ekološkom planu. Predsjednik društva zahvalio je svim prisutnim članovima na ogromnom angažmanu oko svih aktivnosti, a zahvalio je i Općini Vidovec na dobroj suradnji, kao i ostalim predstavnicima udruga i sponzorima.

Skupštini društva uz članove ŠRD-a Vidovec nazočio je općinski načelnik Bruno Hranić, predsjednik Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije Draženko Jakopović, predsjednik Športsko ribolovnog društva Varaždin Kristijan Kosmačin, predsjednik Športsko ribolovnog društva Ludbreg Đuro Jančić, izbornik Hrvatske ribolovne reprezentacije Dražen Filipović, općinska vijećnica Ines Pavleković, predstavnici udruga s područja općine Vidovec i sponzori. Prisutni gosti u svojim su pozdravnim riječima iskazali zadovoljstvo radom društva i dali podršku daljnjim planovima.

ŠRD_Vidovec_1.jpg

ŠRD_Vidovec_2.jpg

ŠRD_Vidovec_-_jezero.jpg