Štromar posjetio ludbreški kraj: Važan nam je ravnomjeran razvoj cijele Županije

N.P./VV | 31.5.2017. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru posjete Ludbreškome kraju, župan Varaždinske županije Predrag Štromar obišao je radove na uređenju Vinogradske ulice gdje se radi na odvodnji, grade se nogostupi, a vrijednost radova iznosi preko pet milijuna kuna.

-Varkom, ŽUC i Grad Ludbreg sudjeluju u ovome projektu te će ova ulica dobiti novi sjaj. To je jako važno, poglavito zbog sigurnosti prometa, te svih sudionika u prometu.Moram napomenuti kako se kreće u javnu nabavu za dodatnih tristo metara uređenja prometnica. Isto tako sam siguran kako će uskoro i završiti sanacija Frankopanske ulice koja će svakako biti jedna od ljepših ulica u ovome gradu. Svima je dobro poznato kako nam je ulaganje u cestovnu i komunalnu infrastrukturu jedan od prioriteta jer je ravnomjeran razvoj cijele Županije izuzetno bitan – rekao je župan prilikom obilaska.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić naznačio je kako se u Ludbregu stalno radi na uređenju komunalne i prometne infrastrukture.
-U suradnji s ŽUC-om radimo na dva velika projekta, uređenju Vinogradske i Frankopanske ulice i to me izuzetno raduje. Radimo na postavljanju nove javne rasvjete, biciklističkih staza i tako dalje. Želje i potrebe građana su nam prioritet, ali uvijek slušamo i struku- kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Župan je obišao i završene radove na uređenju Županijske ceste 2076 koja spaja Mali Bukovec i Veliki Bukovec, pri čemu su mu se pridružili načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković. Vrijednost radova iznosi 1,7 milijuna kuna, a radove je u potpunosti financirala Županijska uprava za ceste.

Župan Štromar tom prigodom istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan uređenjem ove prometnice.
-Danas sam obišao puno radilišta, a ovo mi je izuzetno bitna dionica, iz razloga jer smo napokon istočne općine Veliki i Mali Bukovec spojili i tranzitno s našom Županijom i Gradom Ludbregom. Prije petnaestak godina bila je ideja da država preuzme ovu cestu, pošto cesta spaja Grad Ludbreg sa Legradom i trebala je postati državna, no to je dugo trajalo i mi kao Županija nismo ulagali u tu cestu, nadajući se da će država to riješiti. Međutim, država nije ništa riješila pa smo odlučili napraviti pravu i kvalitetnu prometnicu i evo u tome smo i uspjeli. U četiri godine izgradili smo 7 km ceste, uložili više od 7 milijuna kuna, a kroz desetak dana završit ćemo i uređenje bankine što je iznimno bitno za sigurnost prometa – naglasio je župan Štromar zahvalivši se svim građanima na strpljivosti.

Zadovoljstvo radovima iznio je i načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar.
-Općine Veliki Bukovec i Mali Bukovec su zbog lošeg stanja ceste bile gotovo izolirane. Postojala je velika opasnost od nezgoda, te je ovim uređenjem to smanjeno na minimum - istaknuo je načelnik Hlebar.

Župan je u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića obišao i radove na asfaltiranju cesta kroz Sveti Petar i Lunjkovec što također u potpunosti financira Županijska uprava za ceste u iznosu od 350 tisuća kuna.

Tom prigodom načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković u ime svih mještana zahvalio se županu Predragu Štromaru te ŽUC-u na realiziranom projektu.
-Općina Bukovec najistočnija je Općina u Varaždinskoj županiji i najudaljenija od samog centra. Prometna povezanost za jednu takvu općinu od iznimnog je značaja te temeljni uvjet za budućnost razvoja naše općine i poduzetničkih zona kako bi život naših mještana bio što bolji i kvalitetniji – naglasio je načelnik Marković.

Nakon obilaska radova na uređenju ceste Veliki Bukovec – Mali Bukovec župan je s načelnikom Općine Veliki Bukovec Zvonkom Hlebarom te ravnateljicom OŠ Veliki Bukovec Željkom Bilić ispred škole razgovarao o prometnoj sigurnosti djece kroz izgradnju kružnog toka u blizini škole te najavio investiciju od oko 4 milijuna kuna u energetsku obnovu škole.

- Škola u Velikom Bukovcu već duže vrijeme treba energetsku obnovu. Mi smo je nekoliko godina prijavljivali na fondove, a sada smo konačno dobili projekt vrijedan 5,4 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 3 milijuna kuna, dok će Županije projekt sufinancirati sa 2 milijuna kuna - istaknuo je župan Štromar naglasivši kako se osim uređenja ceste od Ludbrega do Malog Bukovca uređuje i rotor u samom Velikom Bukovcu kako bi djeca imala veću sigurnost prilikom odlaska i dolaska u školu, a vrijednost investicije iznosi 500 tisuća kuna.

Obilasku ludbreškog kraja nazočio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.