Društveni dom Punikve Foto: B. Težak

Završena energetska obnova i opremanje društvenih prostora Punikve i Stažnjevec

VV | 2.5.2021. u 12:53h | Objavljeno u Našim krajem

Potpisivanjem dokumentacije i predajom obnovljenog objekta naručitelju, u srijedu je, 28. travnja, i službeno završena energetska obnova društvenog doma u ivanečkom prigradskom mjesnom odboru Punikve, uključujući i opremanje objekta novim stolovima, stolcima te kuhinjom.

U cijelosti je obnovljena glavna dvorana, kuhinja te prostorija za rad vijeća mjesnog odbora.

Obnovljeno je stubište, saniran je krov, izvedeni su novi opšavi na dimnjacima, postavljena je nova stolarija i uređeni sanitarni čvorovi, a izveden je i niz drugih pratećih radova. U objekt je uvedeno plinsko grijanje (novi radijatori i kondenzacijski kotao).

- Opsežnim građevinsko-obrtničkim, elektroinstalaterskim i strojarskim radovima ovaj prostor je sada u potpunosti adaptiran i pretvoren u ugodno sastajalište svih generacija. Vjerujem da će mještani biti zadovoljni. Naime, ovaj dom nije obnavljan još od 70-tih godina prošloga stoljeća, kada su ga u suradnji s nekadašnjim poduzećem IMA – Ravna gora samodoprinosom izgradili mještani. Pošto se u njega desetljećima nije ulagalo, objekt je bio trošan i zapušten i vapio je za obnovom, a početak radova opterećivala je i činjenica da donji dio objekta nije u vlasništvu Grada, već u privatnom vlasništvu. Nastojat ćemo se s vlasnikom dogovoriti kako bismo u predstojećem razdoblju prišli zajedničkom uređenju fasade - poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Investitor radova je Grad Ivanec, koji je financirao kompletne troškove vrijedne 425.500 kuna, dok je u nabavu novog namještaja (16 stolova i 70 stolaca) i kuhinje uloženo daljnjih 50.000 kuna. Radove je izvela tvrtka ISF iz Ivanca.

Predsjednik MO-a Stjepan Turčin prezadovoljan je izvedenim radovima:

- Ma ovo je sada – nešto! Sve ono što smo tražili i trebali, to smo i dobili, a to je prelijep i funkcionalan društveni prostor u kome naši sugrađani mogu održavati razne društvene skupove i obiteljske proslave. Već su ga rezervirali za firmu! - poručio je Turčin.

A kako bi mještanima pokazali kako sada izgleda i čime je sve opremljen njihov dom, vodstvo MO-a je prvog dana svibnja pozvalo sve građane da ga obiđu i razgledaju.

Završeni su i radovi na uređenju dijela objekta stare škole u Stažnjevcu (koji je ostao neuređen kod velike rekonstrukcije prije nekoliko godina), a koju građani koriste za kulturna (Dani glume) i druga društvena događanja, za sastanke mjesnog odbora i za provođenje izbora kao i za rad mjesnih KUD-ova i udruga. Gotovo je teško povjerovati da je nekadašnji ruševni prostor, koji je k tomu i prokišnjavao, sada pretvoren u prekrasne prostorije koje će domaćinima i njihovim gostima omogućiti funkcionalan boravak i rad.

Uređeni su zidovi i plafon, izvedeni stolarski i električarski radovi, postavljeni su novi podovi, nabavljen je nov namještaj, montirano je plinsko grijanje, ugrađena nova kuhinja.

- Po jednu prostoriju za svoj rad će koristiti Kulturno umjetnička udruga sa svojom Glumačkom družinom Komedijaši te UŠR Stažnjevec, a u jednoj je uređena zajednička kuhinja. Još moramo postaviti i vitrine u koje ćemo staviti odličja primljena na brojnim natjecanjima - najavljuje dosadašnji predsjednik Vijeća MO-a Miroslav Rohtek koji je goste dočekao s Marinom Đurasekom i Marinom Krogom.

Sve troškove građevinskog uređenja prostora te nabave opreme i namještaja podmirio je Grad Ivanec, koji je u protekle dvije godine u ove radove uložio oko 125.000 kuna.

Domaćini su i više nego zadovoljni uređenošću novih prostorija, a razveselila ih je i vijest da će idućih dana radovi na asfaltiranju gradskih cesta iz programa 2021. biti otvoreni upravo u Stažnjevcu. Inače, u sklopu modernizacije bit će asfaltiran i prostor ispred društvenog objekta, a dogovoreno je da se priđe i proširenju ulaza prema domu, koji će također biti asfaltiran.

batinic2-punikve-280421.jpg

batinic3-punikve-280421.jpg

batinic4-staznjevec-280421.jpg

batinic5-punikve-280421.jpg

dom1-punikve-280421.jpg

batinic1-staznjevec-280421.jpg