Zaštiti starije osobe i pomoći umirovljenicima u nepovoljnim situacijama Foto: Grad Ludbreg

Zaštiti starije osobe i pomoći umirovljenicima u nepovoljnim situacijama

M.N./Varaždinske vijesti | 21.2.2017. u 19:51h | Objavljeno u Našim krajem

U Međugeneracijskom centru održan je treći po redu sastanak povodom projekta „Integrativan Ludbreg“ kojeg provodi Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, a sufinancira Grad Ludbreg te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na trećem sastanku projektni tim raspravljao je o sadržaju aktivnosti koje će se organizirati tijekom četvrtog mjeseca provedbe projekta, aktivnostima koje su već u provedbi te novim terminima održavanja aktivnosti.

Partner na projektu je Crveni križ Ludbreg, a projekt se odnosi na uspostavu i razvoj sustava zaštite starijih osoba, pružanje besplatne savjetodavne pomoći i smanjenje nepovoljnih situacija u kojima se umirovljenici i starije osobe mogu naći.
Sljedeća aktivnost po projektu „Integrativan Ludbreg“ je početak Obuke za diseminatore, koja će se održati 22. veljače 2017. godine s početkom u 12:30 sati u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg.

-Svi zainteresirani pozvani su da se uključe u aktivnosti koje slijede po projektu – rekla je Katarina Sačer, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg.