Investicija vrijedna 2 milijuna kuna koje je osigurao Varkom Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Započelo postavljanje novog vodovoda u Štefancu i Šemovcu

Varaždinske vijesti | 21.10.2017. u 12:12h | Objavljeno u Našim krajem

U mjestima Štefanec i Šemovec u općini Trnovec Bartolovečki, Varkom je započeo s investicijom, odnosno postavljanjem novog vodovoda između ta dva naselja u duljini od 1,3 kilometara. Radi se o postavljanju novog transportnog te opskrbnog vodovoda što znači da će do svakog domaćinstva ovih naselja uskoro voda stizati kroz novoizgrađeni vodovod.

– Riječ je o investiciji koja će u konačnici iznositi oko 2 milijuna kuna, a Varkom osigurava sredstva. Ulaganje u vodovod nastavak je dobre suradnje između Općine i Varkoma. Naime, u posljednjih nekoliko godina Varkom je u vodovod i kanalizacijskih sustav na području Općine uložio desetke milijuna kuna – kazao je načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Izgradnja novog vodovoda nije jedini projekt koji je u tijeku u tom dijelu Općine. U Šemovcu traju radovi na nastavku rekonstrukcije javne rasvjete i postavljanju nove trafostanice u Plitvičkoj ulici. Spomenute radove financira HEP.

Dodajmo i da su u naselju Žabnik Hrvatske vode uredile oko 600 metara vodotoka kanala „Žabnik“. Prema informacijama iz te tvrtke, još predstoje radovi na uređenju 1700 metara potoka koji će se obaviti u zimskom periodu ili na proljeće 2018. godine.

trnovec-vodovod-semovec_2.JPG

trnovec-vodovod-stefanec_1.JPG

trnovec-vodovod-stefanec_2.JPG