Za projekt "Siguran Ludbreg2" izdvojeno 28.000 kuna

vv | 2.3.2017. u 15:50h | Objavljeno u Našim krajem

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević posjetio je prošlog tjedna Policijsku upravu varaždinsku gdje je održao radni sastanak s rukovoditeljima Policijske uprave i načelnicima policijskih postaja. Dio sastanka bio je i susret s najistaknutijim policijskim službenicima Policijske uprave varažadinske. Svojim profesionalnim i odgovornim radom tako se istaknuo i Damir Okun iz Policijske postaje Ludbreg.

S najistaknutijim ludbreškim policajcem danas se u prostorijama Grada Ludbrega susreo i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Ovakva priznanja, posebice kada dođu iznenada uvijek su lijepa i ugodna. No moram reći da do njih ne bi došlo bez cjelokupnog tima - pojasnio je Damir Okun.

Na sastanku, kojem je nazočio i Vlado Pirc, načelnik PP Ludbreg, bilo je riječi i o upravo odobrenom projektu "Siguran Ludbreg 2" od strane Ministarstva unutarnjih poslova, a čija je vrijednost 28.000 kuna. U ovom zapravo nastavku već dobro poznatog projekta naglasak će biti stavljen na djecu pješake.

- Na području grada svakodnevno se kreće više od 1.000 djece koja se obrazuju u našim obrazovno-odgojnim ustanovama. Najviše djece u školu putuje biciklom, autobusom i pješice u nesigurnim okvirima koji se odnose na visoki stupanj opasnosti zbog nepridržavanja prometnih pravila i propisa od strane drugih vozača, a tu je i dječje neiskustvo u prometu. Cilj je stoga preko provedbe različitih aktivnosti poput zanimljivih edukacija naučiti djecu o sigurnom kretanju u cestovnom prometu, naučiti ih o prometnim znakovima i slično - rekao je Bilić.

Projekt će se provoditi u naselju Ludbreg, na prometnom poligonu za djecu osnovnoškolske dobi koji se nalazi na zemljištu Osnovne škole Ludbreg, u prostorima Osnovne škole i u Dječjem vrtiću Radost. Glavni cilj projekta "Siguran Ludbreg 2" odnosi se na povećanje sigurnosti djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u cestovnom prometu preko upoznavanja djece o prometnim pravilima, propisima, signalizacijom te edukacija o tome kako se ponašati i izbjeći opasne situacije u prometu.

Označeno u