Za održavanje komunalne infrastrukture u 2021. Grad Ivanec namijenio 4,4 mil. kuna Foto: Grad Ivanec

Za održavanje komunalne infrastrukture u 2021. Grad Ivanec namijenio 4,4 mil. kuna

Varaždinske vijesti | 9.2.2021. u 19:31h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec ove godine će u održavanje komunalne infrastrukture na cijelom svom administrativnom području uložiti oko 4,4 milijuna kuna.

To uključuje održavanje nerazvrstanih cesta, odvodnje oborinskih voda, javnih zelenih površina, sportskih i dječjih igrališta, objekata javne namjene, kao i održavanje groblja, čistoće javnih površina, održavanje cesta i javnih površina u gospodarskim zonama, čišćenje potoka i kanala, sanacija manjih divljih deponija, itd.

Od ukupne svote, najviše sredstava, 1,36 milijuna kuna, namijenjeno je javnoj rasvjeti. Od toga se 260.000 kuna planira usmjeriti u radove na održavanju, a sve ostalo valjat će izdvojiti za podmirivanje troškova struje.

Nadalje, 1,3 milijuna kuna predviđeno je za održavanje nerazvrstanih cesta. Tu ulazi šljunčanje, čišćenje odvodnih jaraka i cesta od nanosa otpada i mulja, sanacija oštećenog asfalta, krpanje udarnih rupa, izrada muldi, popravak ograda i rubnjaka, košnja bankina, popravak prometne signalizacije i niz drugih radova.

Ponajveća stavka (400.000 kuna) namijenjena je zimskoj službi. Grad Ivanec je i ove godine izdvojio povećana sredstva (300.000 kuna) za čišćenje i održavanje sustava oborinske odvodnje, dok je daljnjih 897.000 kuna osigurano za održavanje javnih zelenih površina.

Za održavanje dječjih i sportskih igrališta namijenjeno je 100.000 kuna, za održavanje spomenika i spomen obilježja te sadržaja javne namjene 85.000, za čistoću javnih površina 97.000 kuna, za čišćenje potoka i kanala 80.000 kuna itd.

- Potrebna novčana sredstva za sve navedeno najvećim se dijelom planiraju osigurati iz sredstava komunalne naknade (oko 3,2 milijuna kuna) te iz poreznih prihoda (oko 1,1 milijun kuna). Pribroje li se svoti koju je Grad namijenio za održavanje i troškovi planirani za gradnju komunalne infrastrukture, proizlazi da će Grad Ivanec ove godine u komunal usmjeriti blizu 15 milijuna kuna! - ističu iz Grada Ivanca.

Označeno u