Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić (lijevo) i predsjednik MC Packenstein

Vožnjom prijateljstva motociklisti iz Šmartna ob Paki posjetili Breznički Hum

| 8.8.2017. u 10:46h | Objavljeno u Našim krajem

Kada je prije godinu dana pokrenut EU projekt pod nazivom "Interkulturalnost društva za veću participaciju građana", njegovi sudionici još nisu ni slutili kako će steći dobre prijatelje u mnogim zemljama. Jedna od njih je Slovenija, točnije mjesto Šmartno ob Paki, odakle su tijekom protekloga vikenda motociklisti Kluba Packenstein u "Vožnji prijateljstva" preko Austrije stigli u Breznički Hum, nastavljajući suradnju teneljem EU projekta.  

Nakon dočeka načelnika općine Zorana Hegedića i razmjene  darova, gosti su u hladovini Vinarije Šafran bili na okrijepi a potom i degustaciji probranih sorti, a jednu od njih je degustirao i sam papa Benedikt XVI. za svoga boravka u Hrvatskoj. Gosti su početkom tjedna otputovali dalje prema Srbiji i Makedoniji, pronoseći složnost i druženje zahvaljujući ovom europrojektu.

Načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić već u četvrtak će s desetak sumještana otputovati u Rumunjsku gdje će predstojećeg vikenda u Comuni Ulyes predstavljati općinu u sastavu europskoga projekta "Lets built Europe togehter".

- Radionice, panel diskusije i prezentacija kulturne baštine općine ali i Republike Hrvatske bit će osnovne značajke četverodnevnog boravka našeg izaslanstva u Rumunjskoj. Ovo je osmi po redu projekt naziva "Europa za građane" u kojemu sudjeluje općina Breznički Hum, a koji je u potpunosti financiran iz sredstava Europske Unije - naglasio je načelnik Zoran Hegedić.