Vodstvo Općine Sračinec primilo vatrogasce DVD-a Svibovec Podravski Foto: Općina Sračinec

Vodstvo Općine Sračinec primilo vatrogasce DVD-a Svibovec Podravski

VV | 2.6.2020. u 17:28h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon završetka prve faze borbe protiv korona virusa i na samom kraju Mjeseca zaštite od požara, u prostorijama Općine Sračinec održan je susret na kojem su sudjelovali načelnik Božidar Novoselec, zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić, predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc te njegove kolege vatrogasci.

- Osjećao sam potrebu da vas pozovem na ovakav sastanak, najviše s ciljem da vam u ime svih mještana zahvalim za sve ono što radite kroz svoje redovne dužnosti, a posebno na angažmanu kroz vrijeme epidemije korona virusa. Odradili ste veliki posao, obilazili ste mjesta i informirali ljude o protuepidemiološkim mjerama i tako značajno doprinijeli povoljnoj situaciji kakvu imamo danas. Uvijek ste spremni pomoći, kod vaše primarne zadaće gašenja požara, ali isto tako i na svim akcijama koje provodimo u općini a gdje vas trebamo, - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

DVD Svibovec Podravski jedino je vatrogasno društvo koje djeluje na području Općine Sračinec. Iako su reaktivirani ne tako davno, opremljeni su odlično, a prošle godine je završeno i uređenje predivnih prostorija u Svibovcu Podravskom.

- Najveći posao u ovo vrijeme epidemije odradili smo preko Stožera Civilne zaštite, gdje je predsjednik DVD-a gospodin Videc zamjenik načelnika. Imali smo odličnu suradnju i koordinirali se oko svih potrebnih akcija. Imali smo i po četiri kontrole dnevno, a naši mještani su na taj način bili bolje informirani i osjećali su veću sigurnost. I dok su vatrogasci obavljali posao na terenu, djelatnici Općine i ja odgovorili smo na više stotina poziva i gotovo 3500 mailova kako bi sumještani dobili pravovremene informacije. Isto tako brzo smo uveli elektronsko zaprimanje zahtjeva za propusnice, puno prije nego je ono uvedeno na razini države, pa je tako i to prošlo u najboljem redu, izdano je više od 3500 propusnica, a svi koji su imali opravdane razloge dobili su je. Puno hvala djelatnicima Općine Sračinec koji su bili odlična pomoć i logistika stožeru CZ. Hvala vatrogascima na suradnji i nadam se da će imati što manje intervencija i ovakvih izvanrednih situacija - rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

- Hvala vam što se nas pozvali i prepoznali naš rad. Bilo je ovo i za nas izvanredno vrijeme, jedan dio zahvatio nas je baš u Mjesecu zaštite od požara. Mi smo i preventivne poslove odradili, prekontrolirali smo hidrantsku mrežu u cijeloj općini o čemu ćete dobiti izvještaj. Radili smo i na proširenju puta prema Dravi, kako bismo u slučaju nestanka vode svoje cisterne mogli napuniti dravskom vodom. Radili smo i na saniranju štete od pada stabala, a naše redovne akcije prezentacije rada školskoj i vrtićkoj djeci ove godine još nismo imali, zbog epidemije korona virusa. Uskoro kreće i požarna sezona, a mi ćemo vjerojatno opet vozilo ustupiti za gašenje požara na Jadranu. To nam predstavlja problem, jer u ljetno vrijeme imamo i mi dosta intervencija, najviše na otvorenim površinama - rekao je Marijan Videc, predsjednik DVD- Svibovec Podravski i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Općine Sračinec.

Općina_Sračinec_1.jpg

Općina_Sračinec_4.jpg

Općina_Sračinec_3.jpg

Općina_Sračinec_2.jpg