Vjetar raskriva krovove i lomi stabla: Ne zadržavajte se kod starih objekata i stabala Foto: Grad Ivanec

Vjetar raskriva krovove i lomi stabla: Ne zadržavajte se kod starih objekata i stabala

Varaždinske vijesti | 10.2.2020. u 16:37h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec danas je zbog vjetra intervenirao već osam puta. Već oko 8 sati zaprimljena je dojava o potrebi za tehničkom intervencijom u ulici S. Vukovića na objektu koji je uslijed olujnog vjetra ostao bez krova. Malo zatim zaprimljena je dojava o potrebi uklanjanja dijela krova na obiteljskoj kući u istoj ulici. Nakon povratka u DVD uslijedilo je još nekoliko dojava, pa su tako intervenirali u Varaždinskoj ulici, gdje je vjetar odnio kompletni krov s trgovine auto dijelovima, a nakon toga su u Kaniži i Horvatskom sanirali krovišta i, u jednom slučaju, plinski dimnjak. Stablo koje se srušilo na skladište u Rudarskoj ulici je također uklonjeno s krova. Nakon toga su još ugasili jedan zapaljen dimnjak u Vuglovcu.

- Ukupno, od 7:50-12:41 sati, odrađeno je osam intervencija, sedam tehničkih i jedna požarna, a na intervencijama je sudjelovalo 12 vatrogasaca s tri vozila – istaknuo je zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina.

DVD Ivanec stoga poziva sve građane, a osobito djecu, da zbog snažnog vjetra koji raskriva krovove, nosi crjepove, lomi i ruši cijela stabla i teške grane, izbjegavaju kretanje parkovima te zadržavanje ispod trošnih i starih objekata i stabala.

- Pozivaju se učenici Osnovne škole Ivanec da izbjegavaju kretanje parkom (bivši poligon) kod škole. Meteorolozi upozoravaju da će vjetar ovakvom jačinom nastaviti puhati pa stoga sve građane i djecu pozivamo na oprez - poručuju.

Galerija slika