Vidovec: osigurali 168.000 kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.5.2020. u 15:50h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Vidovec uspješno je aplicirala na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini i time osigurala 168.000 kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića u Vidovcu.

Navedeni javni poziv usmjeren je, između ostalog, na projekte koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave, a izgradnja dječjeg vrtića u Vidovcu površine 1200 m2, jedan je od najvažnijih projekata koji je prvenstveno usmjeren na povećanje kvalitete života mještana.

Nakon provedenog postupka javne nabave, prošle je godine potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju dječjeg vrtića vrijednosti oko 12,2 milijuna kuna, a ubrzo nakon potpisivanja ugovora uz prisustvo djece iz Dječjeg vrtića „Škrinjica“ i njihovih roditelja, položen je kamen temeljac. Početna sredstva za izgradnju vrtića, Općina Vidovec osigurala je prijavom na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za što joj je odobreno 1.2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

- Izgradnja novog dječjeg vrtića u Vidovcu, uz aglomeraciju , najvažniji je projekat u općini stoga mi je iznimno drago što je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prepoznalo tu važnost i odobrilo nam sredstva. Radovi na izgradnji dječjeg vrtića polako se privode kraju, nakon čega slijedi njegovo opremanje u vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna s PDV-om. Mi ćemo i dalje pratiti sve natječaje i javljati se na njih kako bi ostvarili dodatno sufinanciranje. Ako će sve biti u redu obzirom na cjelokupnu globalnu situaciju s koronavirusom, očekujemo da će novi dječji vrtić u Vidovcu početi s radom u rujnu ove godine - poručio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.