Vatrogasna zajednica općine Sveti Ilija dodijelila plakete za doprinos vatrogastvu Foto: VZ općine Sveti Ilija

Vatrogasna zajednica općine Sveti Ilija dodijelila plakete za doprinos vatrogastvu

I.D./Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasna zajednica općine Sveti Ilija održala je 19. ožujka u prostorijama DVD-a Sveti Ilija 25. izborno-izvještajnu skupštinu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Zajednice Martin Hajdinjak, pozdravivši okupljene među kojima su bili predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović, zamjenik načelnika općine Sveti Ilija Dejan Hrastić i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Ostroški.

Vatrogasna zajednica općine Sveti Ilija okuplja dva dobrovoljna vatrogasna društva - DVD Sveti Ilija i DVD Beletinec-Krušljevec, s 33 operativna vatrogasca. U Izvješću o radu, Hajdinjak je podsjetio na najvažnije aktivnosti društava u mandatnom razdoblju 2013.-2017. godine, uz presjek rada u požarnim i tehničkim intervencijama, protupožarnoj preventivi, školovanju kadrova, materijalnoj opremljenosti društava i ostalim aktivnostima vatrogasaca, kao i o problemima u vatrogastvu te planovima za novo četverogodišnje razdoblje. Zapovjednik Zajednice Goran Krpan u statističkom izvješću o operativnom djelovanju vatrogasnih postrojbi podsjetio je na intervencije u prošloj godini i prošlom mandatnom razdoblju.

Nakon usvajanja izvješća o četverogodišnjem mandatnom razdoblju te usvajanja Plana rada i Financijskog plana za 2017. godinu, dosadašnje je vodstvo dobilo povjerenje za novi četverogodišnji mandat pa je tako Martin Hajdinjak ponovno izabran za predsjednika Zajednice, Goran Krpan za zapovjednika Zajednice, a Marin Bužanić za tajnika Zajednice.

Dugogodišnjim članovima Zajednice na sjednici su uručene plakete te su Martin Hajdinjak i Stjepan Vodopija, koji su ujedno bili i osnivači Zajednice, primili Zlatne plakete, a Franjo Levatić i Marin Bužanić primili su Srebrne plakete za nesebičan rad i izuzetan doprinos u promicanju vatrogastva na području općine Sveti Ilija.

Zamjenik načelnika pohvalio je rad vatrogasne Zajednice te je potvrdio daljnju spremnost Općine u pomaganju rada vatrogasaca u skladu sa zakonskom regulativom i realnim mogućnostima Općine.