Vatrogasci demonstrirali operativnu spremnost na "požaru" u G. Ladanju

Varaždinske vijesti | 7.11.2017. u 16:40h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji DVD-a Gornje Ladanje u nedjelju je održana javno-pokazna vatrogasna vježba "Gornje Ladanje 2017." u Gornjem Ladanju.

Vježba je održana s pretpostavkom da je u podrumu društvenog doma izbio požar te je postojala opasnost od širenja na cijeli objekt. Stoga je trebalo pretražiti i podrum jer su se unutra nalazile unesrećene osobe.

Operativni članovi DVD-a Vinica izvlačili su unesrećene te gasili požar u podrumu, dok su operativni članovi DVD-a Gornje Ladanje i operativni članovi DVD-a Donje Vratno sprječavali širenje požara na objekt. Na javnoj-pokaznoj vježbi sudjelovalo je 26 operativnih vatrogasaca s navalnim vozilom, auto cisternom i dva kombija.

Vježbom su vatrogasci sagledali sve specifičnosti takve vrste požara te su ujedno provjerili ispravnost vatrogasne opreme, vozila, hidrantske mreže, ali svakako i operativnu spremnost.

Nakon vježbe, zamjenik zapovjednika DVD-a Gornje Ladanje Tomislav Zrinski podnio je prijavak načelniku Općine Vinica Marijanu Kostanjevcu koji je vježbu ocijenio uspješnom te zahvalio svim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebičnom dobrovoljnom radu.

DSC 0444

DSC 0451

DSC 0506

DSC 0528

DSC 0434