Vijećnici na 3. sjednici Gradskog vijeća

Varaždinske Toplice: Zapuštena zemljišta i kako im doskočiti glavna tema 4. sjednice GV

| 26.7.2017. u 07:15h | Objavljeno u Našim krajem

Glavni problem kojim su se na aktualnom satu četvrte sjednice Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica jučer bavili odnosio se na pitanje zapuštenih i neuređenih zemljišta kojima se ne mogu utvrditi vlasnici, a samim time i izdati kazna jer parcele nisu počišćene.

Tim se povodom većina vijećnika složila da će taj problem jedino riješiti represivne mjere, odnosno novčano kažnjavanje vlasnika ili posjednika određenih parcela dok je gradonačelnica Dragica Ratković također najavila kako će se napokon staviti, nakon 22 godine, njihova katastarska općina u upotrebu.

-Grad je krenuo u novu izmjenu katastarske općine Varaždinske Toplice. Predsjednik mora donijeti odluku da se ta naša katastarska općina konačno, nakon 22 godine, stavi u upotrebu. Smatram da bi se time morao riješiti problem napuštenog zemljišta na području Grada Varaždinske Toplice. Već smo vodili neke razgovore, državna geodetska uprava će raspisati natječaj, ne znamo još uvijete, ali smatram da bi trebali napraviti sve izmjere. Još imamo pet katastarskih općina na području Grada pa da konačno uredimo i dobimo 99 posto podataka tko je vlasnih i tko je koristnik zemljišnih parcela - najavila je gradonačelnica Ratković.

Na sjednici je bilo prisutno 10 vijećnika od sveukupno 15 te su sve točke dnevnoga reda jednoglasno izglasane. Među njima donijet je i prijedlog Odluke o dodijeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica te je odlučeno da će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana grada, jedna nagrada za životno djelo, nagrada za iznimna dostignuća u preteklom jednogodišnjem razdoblju, nagrada za doprinos ugledu i promociji grada u zemlji i svijestu te osam medalja grada.

Također, donijeta je i Odluka o kapitalnim investicijama te tekućim priojektima pa je gradonačelnica najavila neke koje slijede te projekte koji su u ovome trenu primarni.

-Slijedi prijava reciklažnog dvorišta kod fonda gdje je raspisan natječaj. Idemo u drugu fazu izgradnje grobne kuće u Rukljevini te nas još jedna investicija očekuje, a to je sanacija krovišta na društvenom domu u Tuhovcu. Te su investicije za sada prioritet, ali nas očekuju i manji projekti koji će doći na red malo kasnije - zaključila je gradonačelnica.

Označeno u