VARAŽDINSKE TOPLICE Novčane potpore za novorođenčad odsad putem sustava e-Novorođenče Foto: ilustracija / Pixabay

VARAŽDINSKE TOPLICE Novčane potpore za novorođenčad odsad putem sustava e-Novorođenče

Varaždinske vijesti | 9.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi pomogla mladim obiteljima, odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

- Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

- Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.